Kreditor til bedrageridømt: – Få de pengene fort som faen

Etter 20 konkurser er en mann fra Tønsberg dømt til fengsel i fire og et halvt år. Ifølge dommen kjøpte han blant annet luksusbåt med firmaets penger.

Cabincruiser med konkursrytter Marius Vidar Jensen.

Marius Vidar Jensen mener han selv er uskyldig.

Marius Vidar Jensen har fått noen uvenner etter å ha vært involvert i 20 konkurser på 20 år. Stort sett har han forsøkt å drive med eiendom de siste årene.

Da ett av firmaene hans kjøpte en luksusbåt, ble det bråk. Folk som hadde jobbet for ham ventet forgjeves på penger. Til slutt ble Jensen anmeldt.

NRK skrev om konkursrytteren for to år siden. Da sa politiet at de skulle ha stanset ham før, etter å ha tatt imot flere anmeldelser tidligere.

Også saken om luksusbåten lå urørt hos politiet helt til NRK skrev om saken.

Jensen mener han selv er uskyldig. Han skriver i en SMS at han stiller seg fullstendig uforstående til dommen, og at han kommer til å anke.

Sunseeker 58

Dette var ett av bildene av båtene i salgsannonsen på finn.no.

Må betale millionbeløp

Jensen er tiltalt for en rekke forhold. Ett av dem handler om et lån han tok opp i Husbanken for å pusse opp. Problemet var bare at det meste av oppussingen allerede var gjort, ifølge politiet.

Dermed var lånet gitt på falske premisser. Han er derfor dømt til å betale over 500.000 kroner tilbake til Husbanken.

I tillegg skal han ha overført store pengebeløp og verdier til venner og nærstående. Kontoutskrifter viser også at firmaene hans har betalt private bøter og husleier.

Retten har derfor kommet til at dette må betales tilbake fordi det er å anse som utbytte av en straffbart handling. Totalt er beløpet satt til 5,5 millioner kroner.

Marius Vidar Jensen

Bildet er hentet fra Jensens Facebook side.

SMS: – Faen ta deg

I retten ble det lest høyt fra en rekke sms-er. De viser at det var kreditorer som til stadighet ville ha pengene sine.

Juni 2017 fikk han følgende melding:

«Faen ta deg. Få de pengene inn på konto (...) fort som faen. Du er jo i ferd med å ødelegge ferien min. Faen ta deg. Du er jo faen ikke til å stole på.»

Noen dager senere, etter at Jensen har fått roet det hele ned, skriver han selv:

«Det er kr 310 000 som er helt nødvendig å overføre nå. (...) Jeg er nødt til å fordele alt slik at jeg får utsettelser i to måneder til på det som skal til blant annet til utlegg gjort av Tone, revisjon, skatt og gebyr, som jeg annenhver dag har ringt å utsatt i flere måneder nå.»

Denne Tone det her er skrives om er advokat Tone Skalpe Bjørnli. Hun ble selv tiltalt i en annen rettssak for å ha hjulpet Jensen. Denne saken har hun anket til Høyesterett.

Mener retten tar feil

Det eneste Jensen innrømmer er at en del regnskap ble levert for sent. Han mener resten av dommen er fullstendig feil, og kommer til å anke.

I en e-post skriver han: «Jeg synes det bl.a. er urovekkende at retten vektlegger forhold som var utenfor min kontroll samt synes å se helt bort fra redegjørelser og uttalelser fra sentrale vitner, herunder revisor og regnskapsfører. Stiller meg for øvrig uforstående til straffeutmålingen.»

Han mener også at SMS-ene var ulovlige å bruke som bevis fordi dette bryter med menneskerettighetene.

Han ba derfor retten se bort ifra meldingene, og viste til en avgjørelse hos Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) i Strasbourg.

Vestfold tingrett ga ikke Jensen medhold i dette.