Hopp til innhold

Kraftig brann på avfallsanlegg – giftig røyk fra flammene

Så mange som flere tusen madrasser kan ha brent ved Bjorstaddalen avfallsanlegg i Skien. Brannvesenet har kontroll på brannen.

Brann ved avfallsanlegg

GIFTIG: Røyken fra brannen skal være giftig, sier politiet. Tett inntil brannområdet er det skog, og et par hus, men ingen store boligfelt.

Foto: THEO AASLAND

– Vi er bekymret for at dette kan spre seg til skogen. Da blir det svært vanskelig å håndtere det. Så lenge det bare brenner inne på avfallsstasjonen, har vi grei kontroll, sa Ove Stokkeland, brannsjef i Skien, til NRK klokken 17:50.

Ved 1930-tiden opplyser Stokkeland at brannvesenet har fått slukket mye og at spredningsfaren ikke lenger er stor. Brannvesenet vil jobbe med etterslukking utover kvelden.

Ifølge politiet er røyken fra brannen giftig og folk bosatt i nærheten ble bedt om å holde vinduer og dører lukket. Meldingen om brannen kom klokken 16:17.

Det oppsto en kraftig røykutvikling fra anlegget, som var synlig på lang avstand. I området rundt er det mest skog, men også et par bolighus.

Ved 18-tiden var et brannhelikopter i luften for å vanne skogen nær brannområdet for å hindre skogbrann.

Ingen personer er meldt skadd, men noen av de ansatte ble sjekket av ambulansepersonell.

Tusenvis av madrasser

– Vi vet det brenner kraftig i mange madrasser og søppel. Det er mye røyk på stedet, sa operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Anne Meyer, til NRK ved 17-tiden.

Ifølge brannvesenet kan det dreie seg om flere tusen madrasser som brenner.

Flere patruljer fra brannvesenet og politiet rykket ut. Anlegget som brenner ligger i Kilebygdveien.

Røde Kors i Skien skrev på Twitter at branngruppa er innkalt for å opprettholde beredskap i byen i forbindelse med brannen.

Tømmer for millioner

Tett inntil brannområdet ligger det blant annet tømmer lagret for millioner av kroner, eid av AT Skog.

– Dette er bekymringsfylt å se, men inntrykket mitt er at brannvesenet har rimelig god kontroll. Særlig etter at brannhelikoptret kom for å helle vann mellom selve brannen og tømmeret, sier Thor Christan Flaar i AT Skog.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark