Koronatiltak i Vestfold og Telemark

Oppsummert

Fylket deles i to soner. Kommuner med høy smitte er i «Sone 1». De innfører egne regionale råd. Det gjelder Bamble, Færder, Holmestrand, Horten, Larvik, Porsgrunn, Sandefjord, Siljan, Skien og Tønsberg. Kommunene i «Sone 2» følger nasjonale råd.

 • Pensjonister trår til i pandemien

  Pensjonerte helsearbeidere på vaksine- og teststasjonene i Tønsberg er avgjørende for koronaberedskapen, sier stabsleder Martine Gran. Nylig ba kommunen om mer hjelp fra pensjonerte helsefagarbeidere, vernepleiere og sykepleiere. Mange har meldt seg.

 • En time venting på test-telefon

  Akkurat nå er det en time venting for å komme gjennom for å bestille koronatest i Tønsberg kommune. De tekniske problemene med BankID gir ekstra stor pågang på testtelefonen, ifølge kommunen. Med BankID på mobil skal det fortsatt være mulig å bestille testtime via nett.

 • Ber innbyggerne følge anbefalinger

  Kommuneoverlege i Holmestrand kommune, Ole Johan Bakke, ber alle innbyggere om å følge alle anbefalinger og regler etter at det ble påvist et tilfelle av omikronsmitte i dag. – Hold avstand, bruk munnbind og hold deg hjemme om du er syk, sier han.

 • 207 koronasmittede i Vestfold

  207 personer er koronasmittet i Vestfold det siste døgnet. Det er fem flere enn dagen før. Flest nye smittede har Tønsberg med 63 nye tilfeller, deretter følger Larvik med 49 registrerte og Færder med 37, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet. I går var 10 personer innlagt på Sykehuset i Vestfold med korona.