Hopp til innhold

Kongen er på plass i Drangedal

DRANGEDAL (NRK): Kong Harald har som mål å besøke alle landets kommuner. I dag krysser han av for enda ei bygd.

Kongen har kommet til Drangedal

KONGEBESØK: Se kong Harald ankommer Drangedal stasjon tirsdag.

Etter besøket i Drangedal og Gjerstad i dag, har kongen bare 69 kommuner igjen å reise til.

Kong Harald besøker Drangedal

Kong Harald sammen med Drangedal-ordfører Karianne Sydtveit Reiten.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Siden Kong Harald tiltrådte 17. januar 1991 har kongeparet vært på offisielt besøk i 356 kommuner, før besøket i Drangedal og Gjerstad, meldte Varden for en tid tilbake.

Kongen ankom som ventet klokka 12.20 på Drangedal stasjon. Der ble han tatt imot av en stor gjeng med barn og voksne som sang Knutsen og Ludvigsens «Kanskje kommer kongen». Innbyggerne møtte Hans Majestet med flagg, sang og tilrop i nydelig høstvær.

  • Se video av velkomsten øverst i artikkelen

5-åringene Oda Bøen og Aron Mikael Maljers Gregoriusen fra Heirekshaug barnehage skulle få æren av å gi blomser til kongen.

– Vi gleder oss veldig. Jeg tror han vil si «hva heter dere»?. Kongen har medalje rundt hodet, litt hår bak og kort hår foran, sier de to.

Kongen fikk lokalmat

Kokken Stig Lieberg i Drangedal

Kokken Stig Lieberg er spent, men rolig før den celebre middagsbesøket.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Kong Harald ble fulgt av ordfører Karianne Sydtveit Reiten, fylkesmann Kari Norheim Larsen og politimester Rita Kilvær under besøket.

Kongen ble kjørt til Drangedal Bygdetun, der det var underholdning og servering av lokalmat. Det var kokken Stig Lieberg som serverte de celebre gjestene.

– Det er veldig stas. Jeg har ikke servert kongen før, men har laget mat til kronprinsen. Vi serverer økologisk mat fra Holte gård og Løyte gård.

Oppfyller drømmen

I morges var NRK på frokostmøte hos familien Stigen i Kroken i Drangedal. De er helt hekta på kongefamilien, og har tatt seg fri for å få med seg besøket. Sønnen i huset får også et nært møte med dagens hedersgjest.

– Min første tanke var at jeg ikke kunne gå glipp av dette. Det skjer nok bare én gang i livet. Det blir veldig spesielt, og jeg gleder meg til å håndhilse på kongen, sier Vebjørn Stigen Helland (20).

Helland representerer Kroken idrettslag, og det er i den forbindelse at han får møte kongen.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark