Kon-Tiki2 er halvveis til målet

Etter tre uker på havet er flåtene nådd halvveis til Påskeøya. Dagen ble feiret med sjokoladekake og eplemost.

Kon-Tiki 2

FEIRET MED SJOKKIS: Da flåten var halvveis til Påskeøya spratt mannskapet opp eplemosten og unte seg sjokoladekake. FOTO: Kon-Tiki2.com

Kon-Tiki 2 seiler to balsaflåter tur og retur fra Peru til Påskeøya.

– Vi trives godt!

Mannskapet på flåten har lagt ut en oppdatert stemningsrapport på en bloggpost. Der kan de fortelle at de trives godt, selv om de har vært borti noen utfordringer.

– Det tok noen ekstra sjømil å krysse den beryktede Humbholdt-strømmen. Den kan vi ikke lenger skylde på, nå må vi klare oss selv. Og det går bra, skriver Håkon Wium Lie.

Nå seiler de nesten rett mot målet, men trenger noen graders vinddreining mot nord for å kunne «lande» på Påskeøya.

– Alle beskrivelser av værsystemene i området indikerer at en slik dreining vil komme. Men El Nino kan rote dette til. Da får vi i hvert fall noen å skylde på?

Kon tiki 222

KOSER SEG I SOLA: Mannskapet tar gjerne en kaffekopp i le av hytta. FOTO: Kon-Tiki2.com

Feiret med sjokoladekake

Etter å ha tatt seg greit frem til tross for strømningene mente mannskapet at en liten feiring var på sin plass.

– Dagen ble feiret med sjokoladekake og eplemost. Det smakte ualminnelig godt. Det aller meste, unntatt bønner og ris i karri, smaker ualminnelig godt for tiden, skriver Wium Lie.

Mannskapet har tatt en opptelling av rasjonene sine om bord, og kommet frem til at de har spist for mye havregryn.

– Kokt havregrøt er blitt servert daglig til frokost. Men forleden dag forsvant lokket til gryta på sjøen og nå serveres delvis kokt havregrøt daglig til frokost.

Kon Tiki 22

SPRUTER VANN: Vannet spruter inn i kabinen og fører til at mannskapet har måttet legge verdigjenstander på sikrere steder. FOTO: Kon-Tiki2.com

Spruter vann i kabinen

Flåten ligger noe lavere i vannet etter tre uker i sjøen. Det betyr at tverrstokkene, som ligger oppå hovedstokkene, også kommer nedi vannet, og de spruter vann opp i kabinen.

– Vi bruker det vi har av sivmatter og slikt for å dempe spruten, men når vannet tar sats fra fire meter høye bølger sier det svosj og mye kan bli vått. Vi legger essensielle deler i vanntette kofferter, og tørker klær når vi får noen timer sol, skriver mannskapet.

Ellers går dagene med til å nyte en kopp pulverkaffe i le av hytta.

– Det er litt varmere nå, stillongsen tørker greit, og stemningen er god. Happy ship, som kaptein Øyvin Lauten sier, skriver Håkon Wium Lie.