Klar for nye kamper

Odd-kaptein Steffen Hagen er den som har spilt mest i eliteserien de siste årene. I årets sesong har han totalt spilt rundt 4.000 minutter. Nå venter viktige landskamper og cupfinalen.

Steffen Hagen

Steffen Hagen dro i dag på samling med landslaget.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Odds kaptein rakk bare en rask tur innom klubbens bronsefeiring i går kveld. Han måtte hjem for å pakke.

Svipptur til Aserbajdsjan

I dag møtte han lagkameratene på landslaget.

– Det er alltid gøy å møte de jeg kjenner på landslaget, men akkurat i dag er jeg litt sliten. Det var en tøff kamp i går og det har vært en lang sesong.

Steffen Hagen jubler

Steffen Hagen håper på mer Odd-jubel på Ullevaal 23. november

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Onsdag er jeg derimot klar for en ny kamp, dersom sjansen byr seg, sier 28-åringen og er samtidig forberedt på at han må se kampen fra benken.

Norge møter Estland på Ullevaal onsdag. Deretter reiser Steffen Hagen og de andre til Aserbajdsjan, der de skal spille en viktig EM-kvalifiseringskamp.

– Særlig kampen mot Aserbajdsjan blir viktig. Får vi med oss poeng er vi med for fullt i kampen om å få spille i EM, mener Steffen Hagen.

Lader opp i København

- Selv om jeg skulle være lite grann sliten, skal jeg i hvert fall la adrenalinet overskygge det.

Steffen Hagen

Etter landskampene skal Steffen Hagen lade opp til cupfinalen sammen med Odd.

– Jeg er vel hjemme fra Aserbajdsjan på tirsdag og samme dag reiser vi til København for å trene på gress med Odd. Det blir med andre ord mye reising før cupfinalen.

– Er det perfekt oppladning foran årets viktigste kamp?

– Oppladningen i København blir helt topp og vi kan ikke skylde på forberedelsene dersom vi skulle tape i finalen. Vi skal heve oss fra kampen i Molde, tror Odd-kapteinen.

Rekordlang sesong

I år har sørlendingen fullført samtlige 30 seriekamper, spilt i 5 cupkamper og i 11 treningskamper for Odd. Det er mest i Odd, og laget har heller aldri før spilt så mange treningskamper før sesongstart.

I tillegg har Steffen Hagen spilt landskamper for Norge. Totalt har han spilt rundt 4.000 minutter i år, eller nærmere 3 døgn sammenhengende i Odds rekordsesong.

– Det skal selvfølgelig bli fint med ferie snart. Samtidig er det veldig moro å spille viktige kamper mot slutten av sesongen. Jeg merker at sesongen har vært lang, men er fortsatt sulten på mer spilletid.

– Så det blir ikke en utslitt Steffen Hagen som går ut på gressmatta på Ullevaal den 23. november?

– Selv om jeg skulle være lite grann sliten, skal jeg i hvert fall la adrenalinet overskygge det. Vi får hente ut det aller siste før det blir ferie etterpå.