Kvinnen tok en slurk av ølen da politiet stanset henne

«Nå har jeg drukket etter kjøringen, så nå kan du ikke ta meg».

Det var en annen bilist som varslet politiet om kvinnens kjøring på E18 i fjor sommer. Da politiet stanset henne ved Fokserød i Sandefjord, tok hun fem en ølboks og drakk.

Ifølge politiførstebetjenten som stanset henne, sa hun «Nå har jeg drukket etter kjøringen, så nå kan du ikke ta meg».

48-åringen ble kjørt til politistasjonen og en blodprøve tatt rundt en time og 15 minutter etter kjøringen på E18, viste at hun hadde 2,35 i promille.

– Drakk Jägermeister i politibilen

I retten innrømmet kvinnen å ha kjørt i ruset tilstand, men hun nektet for at hun kjørte med så høy promille.

Bærumskvinnen forklarte at hun hadde drukket fire øl før hun kjørte hjemmefra og at hun hadde med seg to øl som hun drakk mens hun kjørte. Hun sa også at hun hadde en flaske Jägermeister i jakkelomma som hun drakk i politibilen på vei til politistasjonen, og at det forklarte den høye promillen.

Politiførstebetjenten sa derimot at han var helt sikker på at kvinnen ikke hadde drukket noe i politibilen. Retten så ingen grunn til at han skulle lyve om dette, og trodde på ham.

Kolliderte på Sem

Før hun ble stanset i Sandefjord, hadde hun også kjørt inn i en bil foran seg på E18 ved Sem. Politiet fant meldinger på mobiltelefonen hennes som bekreftet at hun var involvert i kollisjonen. Hun innrømmet også dette i retten.

I 2012 ble kvinnen også dømt for kjøring i ruset tilstand, og da hun kjørte på E18 i Sandefjord, var det under prøvetiden fra denne dommen.

Sandefjord tingrett dømte kvinnen til 45 dagers betinget fengsel, på den betingelsen at hun deltar i et program mot ruspåvirket kjøring.

48-åringen må også betale 10 000 kroner i bot, samt 5 000 kroner i saksomkostninger. I tillegg ble hun fradømt førerkortet.