Hopp til innhold

Kjerringa mot strømmen

I november er det registrert en kraftig nedgang i flytrafikken til og fra Avinors lufthavner. Men på Sandefjord lufthavn Torp går det andre veien.

Sandefjord Lufthavn Torp
Foto: NRK

Innlandstrafikken i Norge har gått ned med 7,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. For utenlandstrafikken er nedgangen 5,8 prosent. Totalt reiste i underkant av 3,1 millioner passasjerer til og fra en av Avinors lufthavner i november.

På Sandefjord Lufthavn Torp har de en økning.

Drar utenlands

I november måned reiste 122 798 passasjerer over lufthavnen. I samme måned i fjor var passasjertallet 111 594. Veksten er på 10,0 % og utgjør 11 204 passasjerer, skriver de i en pressemelding.

Antall innenriksreisende var 27 910 passasjerer. En nedgang på 5,0 % i forhold til november i fjor.

Utenrikstrafikken utgjorde totalt 94 888 passasjerer, mot 82 227 sist år. En vekst på 15,4 % sammenlignet med forrige november. Veksten utgjør 12 661 passasjerer.

Forsinkelser Torp
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Nye ruter

Veksten i november skyldes i stor grad nye ruter. Ryanair flyr daglig til London og Wizz Airs fly til Polen har fortsatt et svært høyt belegg. I tillegg har det vært en fin økning i chartertrafikken.

I pressemeldingen skriver de at dette tyder på at finanskrisen ennå ikke har påvirket trafikken fra Torp i vesentlig grad, men vi er usikre på hvordan situasjonen vil utvikle seg i tiden fremover.

I årets første 11 måneder har 1 449 863 passasjerer reist til/fra Sandefjord Lufthavn Torp, en økning på 2,3 % i forhold til samme periode i fjor.