Kjempetrollet fra Kragerø

Et fem meter høyt troll skal bli det nye blikkfanget i Kragerø. Under trollfesten neste helg håper arrangørene at kjempetrollet vil trekke mer enn tusen mennesker til sentrum.

Trollet i Kragerø er klar for trollfestivalen i kragerø

KLAR FOR TROLLFEST: Det fem meter høye trollet er klar for fest i Kragerøs gater.

Den kan kanskje se litt rar ut, men dette er et snilt troll. Det skal skape liv i Kragerø hos barn og barnefamilier, sier initiativtaker Helge Rognli.

Du har kanskje sett det før? Den berømte tegningen av Theodor Kittelsen som viser et troll som skaper panikk på Karl Johans gate i Oslo.

Det er denne tegningen som har gitt inspirasjonen til trollet man nå har bygget i Kragerø.

Trollet strekker seg fem meter over bakken, noe som er på størrelse med et toetasjes hus. Innvendig er det et reisverk av stål, mens klærne har kona til Rognli sydd. Hodet er formet av kunstner Heidi Grønsund fra Skien.

Med en vekt på mer enn 300 kg, er det ikke akkurat en lettvekter de har laget.

Kragerø

HÅPER PÅ FOLKEFEST: Arrangørene håper gatene i Kragerø blir fulle av folk når trollet skal feires neste helg.

Foto: Sindre Skrede / NRK

Trollfest

Lørdag 29. oktober er det klart for trollfest i Kragerø. Dette er tredje året på rad det arrangeres, og Rognli håper på en enda større fest i år nå som kjempetrollet blir å se i byen.

– Trollet skal trilles rundt i gatene i byen. Vi skal innom Dovregubbens hall og trollet skal "trampe på sin bru", sier Rognli.

Kragerø arrangerer trollfesten til ære for kunstneren Theodor Kittelsen. Han er en kjent kunster både nasjonalt og internasjonalt. Han er særlig kjent for sine tegninger av troll, og andre norske fabeldyr. Kittelsen er født i Kragerø, og da passer det jo godt med en skikkelig trollfest i den lille kystbyen.

Arrangørene håper festen blir en kjempesuksess, og at det kommer mange mennesker til feiringen. Likevel er det ikke alle troll som er velkomne til trollfesten neste helg.

Nettroll sender vi hjem. De har ingenting her å gjøre, forteller Rognli med et smil om munnen.