Hopp til innhold

De skal inspirere unge gründere

– Det er viktig å se seg i speilet og finne troen på seg selv, sier François El-Safadi. Sammen med Christer Falck besøkte han Telemark torsdag.

Francois El-Safadi og Christer Falck inspirerte unge gründere

François El-Safadi og Christer Falck skal inspirere unge gründere.

Foto: Elin Bryn Thorsen

450 elever i den videregående skolen møtte torsdag François El-Safadi og Christer Falck.

For å gi elevene et skikkelig avspark før de driver ungdomsbedrift, inviterte Ungt Entreprenørskap (UE) og Høgskolen i Telemark dem på kick-off i kulturhuset «Ælvespeilet» i Porsgrunn.

– Det blir spennende å høre François og Christer sine historier. De har begge turt å stå opp for egne valg og meninger. François har i flere år jobbet med dropout og rotløs ungdom, mens Christer har drevet egen platesjappe og gir nå ut plater og bøker, forteller daglig leder Ann-Iren Haugen i UE.

Christer Falck og Francois El-Safadi

Mange hadde møtt opp for å få med seg foredraget.

Foto: Elin Bryn Thorsen

– Lov å væra blid

Til NRK forteller Falck og El-Safadi at det er viktig å by på seg selv når man skal drive forretning.

Jeg tror det er veldig viktig å ta en titt i speilet, finne troen på seg selv og glimtet i øyet. Det er der man starter.

Francois El-Safadi

Falck sier de har brukt mye egenerfaring i møtet med elevene.

Francois El-Safadi og Christer Falck

– Det er lov å væra blid, sier Christer Falck.

Foto: Elin Bryn Thorsen

– Vi har kommet med mange eksempler i dag, på alt fra folk som har begynt fra «sketch» og kommet veldig langt med godt humør, uten å ha de nødvendige kvalifikasjonene, og så har vi overkvalifiserte folk, som er litt mugne. Jeg tror man skal smile og begynne å se seg selv i speilet, sier Falck.

El-Safadi legger også vekt på tryggheten man kan finne i seg selv og kontaktnettet sitt.

– Det er viktig å stå i stormen, da må man være trygg, man må ha et fundament. Mitt fundament består av menneskene rundt meg, som aksepterer meg og godkjenner meg for den jeg er, sier El-Safadi.

Ved siden av inspirasjonen fra de to herrene, fikk elevene inspirasjon fra tidligere UB-elever som både har møtt statsminister og deltatt på lederkonferanse i Canada.