Det er fort gjort å ta feil i utlandet ...

– Det begynte å klumpe seg og oppføre seg som lim da jeg pusset tennene, sier stortingspolitikeren.

Tuben Kårstein Eidem Løvaas kjøpte ser ut som tannkrem.

LO GODT: – Familien min og jeg fikk oss en god latter, sier Kårstein Eidem Løvaas etter å ha forsøkt å pusse tennene sine med innholdet i denne tuben.

Foto: Kårstein Eidem Løvaas / Privat

Kårstein Eidem Løvaas er for tiden på ferie i Frankrike sammen med familien sin.

Når man er i utlandet, er det ikke alltid en forstår alt, og det fikk Høyre-politikeren fra Nøtterøy erfare her om dagen.

Han dro nemlig på apoteket for å kjøpe seg en tannkrem. I hylla var det et stort utvalg, og Løvaas valgte «den som så mest moderne ut».

Senere på dagen, skulle tannkremen tas i bruk. Det endte med en latterkule for hele familien.

Var ikke tannkrem

Kårstein Eidem Løvaas

TRODDE HAN KJØPTE TANNKREM: Kårstein Eidem Løvaas ler godt av flere feilkjøp på ferier i utlandet.

– Da jeg pusset tennene, fant jeg ut at dette overhodet ikke var tannkrem, forteller stortingspolitikeren til NRK over telefon fra Frankrike.

– Jeg begynte å pusse, og umiddelbart begynte det å klumpe seg og nærmest lime seg fast inni munnen. Tannkosten kjørte seg nesten fast, fortsetter han.

Løvaas stoppet opp. Etter å ha studert tuben nærmere, så han en liten tegning av et gebiss på baksiden. Han konkluderte dermed med at tannkremen han trodde han hadde kjøpt, kunne være gebisslim.

– Tuben ser klin lik ut som en hvilken som helst tannpasta, sier han.

Det tok litt tid og innsats før han fikk det ut av munnen, og middagen den kvelden smakte han ikke mye av. Nå er imidlertid alt ok, og han ler godt av feilkjøpet.

Ikke lim, men ...

Tannlegeforeningen kan fortelle at det ikke er grunn til bekymring for stortingspolitikeren. Mandag opplyser de til NRK at det ikke var lim, men en spesiell gel Løvaas hadde kjøpt.

– Gelen skal bidra til å lage en adhesjonseffekt mellom protesen (gebisset) og slimhinnen, og er helt ufarlig da det er ment til oral bruk. Det skal enkelt skylles bort fra protesen og munnen daglig med lunkent vann, eventuelt tannbørste.

– Å pusse tennene eller gebisset med det, har ingen effekt på noe som helst – det er ingen fare eller nytte ved det, opplyser kommunikasjonsrådgiver Tonje Ruud Camacho i Den norske tannlegeforening.

Hun har aldri hørt om et liknende tilfelle, men legger til at det kan være fort gjort å gjøre slike feil, særlig i utlandet der varemerkingen er på et annet språk.

Løvaas innrømmer at dette heller ikke er hans første tabbe på feire i utlandet.

– En gang brukte jeg barberskum som hårskum. Det er mye som er fort gjort når man ikke kan språket, ler han.