Samboer til drepte Grønnestad: – Redd ingen blir dømt

SKIEN (NRK): Det er en stor belastning for familien at påtalemyndigheten bruker lang tid på Grønnestad-drapet. Riksadvokaten har bedt om en tilleggsgjennomgang fra Kripos.

Karl Rikard Johansen, samboer til Kari Grønnestad

VIL HA SVAR: Karl Rikard Johansen tenker daglig på hvordan samboeren gjennom 30 år ble funnet død for over et år siden. Nå vil han ha svar på hva som skjedde.

Foto: Anne Lognvik / NRK

I april 2015 ble levningene etter Kari Grønnestad funnet dumpa i et hundebur i Skienselva, og Grønnestads datter er siktet for drapet. Saken er nå hos Riksadvokaten, som har bedt om en tilleggsgjennomgang av Kripos.

Oppklaringen av Kari Grønnestad-drapet tar tid.

Hjemsøkes av groteske bilder

I mellomtiden sliter Kari Grønnestads samboer, Karl Rikard Johansen med å legge saken bak seg.

Kari Grønnestad

Kari Grønnestad ble funnet i et bur i Skienselva i april 2015.

Foto: Privat

– Jeg lette etter henne i tre år. Jeg gikk sikkert ti-femten ganger forbi stedet hvor hun lå i hundeburet, uten å vite at det var der hun var, sier Karl Rikard Johansen.

Han hjemsøkes av groteske bilder. Daglig tenker Johansen på hvordan samboeren gjennom 30 år ble funnet død for over et år siden.

– Det er grusomt, rett og slett. Nettopp fordi det gjort på en så grotesk måte, sier han.

Kari Grønnestad ble meldt savnet i 2012, og ble funnet i et bur i Skienselva i april 2015. Den siktede er avdødes egen datter. I tillegg er den drapssiktedes samboer siktet for brudd på hjelpeplikten. Etter det NRK kjenner til har politiet innstilt på tiltale i saken.

Har bedt Kripos om hjelp

Statsadvokat Kjetil Omholt vet ikke hvor lang tid det tar før Riksadvokaten er ferdig med å behandle saken, men regner ikke med avgjørelse før over sommeren.

Statsadvokatene i Telemark og Vestfold har behandla saken ferdig og sendt den videre til Riksadvokaten, som har bedt om en tilleggsgjennomgang hos Kripos. De foretar seg en mulig vurdering av nye etterforskningsskritt, sier statsadvokat Kjetil Omholt.

Karl Rikard Johansen håper det kan gi svar.

– Det hadde vært veldig fint om sannheten kom for en dag, sier Johansen.

– Komplisert og vanskelig sak

Den siktede kvinnens forsvarer, Ellen Holager Andenæs er ikke overraska over at saken tar tid, og sier det er en komplisert og vanskelig sak.

– Men for min klient er det klart at dette ikke er en situasjon som er holdbar i lengden, sier hun.

Karl Rikard Johansens store frykt er at gjerningspersonene som drepte samboeren går fri.

– Jeg er redd for at det ikke blir gjort noe i saken, det går jo så uhyggelig lang tid før de får gjort noe, sier han.

LES MER OM SAKEN HER.