Hopp til innhold

Kan bli Europas beste festival

Slottsfjellfestivalen er igjen nominert til beste mellomstore festival.

Satyricon på Slottsfjell 2014
Foto: Erlend Laanke Solbu

Nå i oktober kan du være med å kåre Slottsfjellfestivalen til Europas beste festival. Slottsfjell er nemlig igjen nominert til Best Medium Sized Festival i European Festival Awards.

– Det som skal til for at vi vinner er at flest mulig mennesker som liker Slottsfjell og mener vi fortjener dette, går på en nettside og stemmer.

Det sier presseansvarlig Siri Narverud Moen. Hun sier publikumsstemmene teller hele 75 prosent. I tillegg er det en fagjury som sammen med stemmene fra publikum vil avgjøre hvilken festival som vinner.

– I klassen for mellomstore festivaler er det 71 festivaler som konkurrer om å bli den beste. Det er i alle fall en norsk festival i tillegg til Slottsfjell som er med.

Priser for store og små

Siri Narverud Moen sier det er flere priser som det er mulig å stikke av med.

Presseansvarlig, Slottsfjellfestivalen 2013

Presseansvarlig for festivalen, Siri Narverud Moen.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

– Det finnes priser for de store, de små og de mellomstore festivalene. I tillegg deles det ut priser for årets mest miljøvennlige festival og årets innovatør, for å nevne noen.

Presseansvarlig for Slottsfjellfestivalen tror det sitter mange festivalglade nordmenn som kan påvirke hvilken festival som vinner årets priser.

– Det handler om å finne fram lokalpatrioten i seg, drømme seg tilbake til den fantastiske konserten man har vært på og tenke; herregud, hvor gøy hadde det ikke vært om Tønsbergs egen Slottsfjellfestival hadde vunnet, sier Narverud Moen med et smil.