Utsolgt for julekalendere til katter

Folk blir mer og mer opptatt av å handle julegaver til sine kjæledyr. Julekalenderen til katter er allerede utsolgt i Tønsberg.

Julehandel for dyrene

KOSEDYR TIL JUL: Linn Therese Bredrup fra Nøtterøy er en aktiv hundeeier som liker å kjøpe julegaver til hunden sin, særlig bamser.

Foto: Eva Beate Strømsted / NRK

– Det er jo veldig koselig å gi en julegave til hunden, da. Også blir den veldig glad, sier Linn Therese Bredrup fra Nøtterøy.

Hun har tatt turen til en av Tønsbergs største dyrebutikker. Til tross for at det er Black Friday og en dag der mange starter julehandelen, har hun ikke kjøpt julegave til sin firbeinte venn ennå.

– Jeg pleier å kjøpe julegave, ja, men i dag gikk det i noen vanlige leker og veldig mye godbiter, avslører hun og viser frem fangsten i posen.

Nordmenn bruker flere millioner kroner

– Det er utbredt å kjøpe julegaver, også til kjæledyrene, sier assisterende daglig leder ved Zoo-1, Stig Thomas Eliassen.

Tendensen kan også bekreftes av Statistisk sentralbyrå som har kartlagt omsetningen for varehandel ved landets dyrebutikker. Tallene viser at butikkhandel i førjulstida har hatt en stabil økning siden 2014.

I fjor handlet nordmenn for hele 248 millioner kroner i løpet av månedene november og desember. Det er 18 millioner kroner mer enn året før.

Stig Thomas, Zoo-1

LEKER: Assisterende daglig leder Stig Thomas Eliassen sier at den aller beste julegaven til både katter og hunder er simpelthen en leke som vil holde dem i aktivitet.

Foto: Eva Beate Strømsted / NRK

– Folk er flinke til å være kreative og kjøper alt fra julekalendere til fancy leker, juleklær, nissekostymer, så det er litt morsomme ting, forteller Eliassen.

Her er julegavene til hunden og katten

Eliassen ser at det går mye av uteklær til dyrene.

– I starten var folk veldig skeptiske til å kle opp dyrene sine, men nå har mange begynt å bruke klesplagg og potesokker. Nordmenn har skjønt at dyrene trenger litt ekstra klær i den norske kulda, spesielt de mindre hundene.

– Så det har ikke blitt et motehysteri å kle opp en hund?

– Nei, men vi har også noen av dem og som virkelig går for litt ekstra bling på bikkja, ler han.

Den aller beste gaven vil likevel være en leke som vil holde hunden eller katten i aktivitet eller en tyggeleke som tåler mye motstand, mener han.

– Det kan også være et hundebein som er bra for tennene.

Julekalenderen

For dem som ikke klarer å bestemme seg, kan julekalenderen med hele 24 gaver være en redning.

– Julekalenderne har vært veldig populære hos oss og vi er allerede utsolgt for katteversjonen. Kalenderne består av ulike varianter med godbiter. Jeg har til og med sikret meg en kalender til katten min, men hun må vente til 1. desember før hun kan få den, sier Eliassen lurt.

Hundeeier med hund

LATTERLIG: Elisabeth Raade fra Tønsberg har akkurat fått seg valp, men sier at hun aldri kommer til å kjøpe julegave til kjæledyret. – Jeg kjenner flere som gjør det og som har adventskalender, men jeg synes at det er litt smålatterlig og jeg gjør litt narr av dem.

Foto: Eva Beate Strømsted / NRK