Hopp til innhold

Jugendhotell til salgs for 2,9 millioner

NISSEDAL (NRK): I Treungen kan du få oppfylt tre ønsker på en gang: Hotell, leilighet og jobb. Og det til en samlet prislapp på knappe 3 millioner kroner!

Treungen Gjestgiveri

JUGENDHOTELL FRA 1922: Dette spesielle hotellet går nå for samme pris som en vanlig enebolig i byen. Og da får du leilighet og jobb "på kjøpet"!

Foto: Robert Hansen / NRK

Drømmer du om å drive et lite hotell? Da er kanskje Treungen stedet for deg. Bygdas jugendstilhotell går nå på billigsalg.

Spesielt objekt

– Det er et veldig spesielt objekt som vi sjelden har på markedet. Dette lille hotellet er helt perfekt for de rette menneskene, sier eiendomsmegler Ronny Jørstad i Aktiv Eiendomsmegling.

Treungen Gjestgiveri

GOD STANDARD: Hotellet framstår i god forfatning, sier eiendomsmegler Ronny Jørstad (t.v.). Han skryter av den jobben dagens eier Dick de Ruiter har gjort på bygningen.

Første etasje er på 143 kvadratmeter og består av blant annet et kjøkken og en restaurant. I andre etasje finner man fem hotellrom og et stort fellesrom fordelt over 130 kvadratmeter. Og i tredje etasje er det en nyoppusset leilighet på 74 kvadratmeter.

– Alt dette kan man altså få for under tre millioner kroner, sier Jørstad.

120 år gammel historie

Treungen Gjestgiveri har sine røtter tilbake til 1896, men dagens bygning er fra 1922. Hotellet ble bygd opp igjen i jugendstil etter en brann.

Den unge nederlenderen Dick de Ruiter kjøpte gjestgiveriet for syv år siden. Da var han bare 22 år gammel.

Treungen Gjestgiveri, restauranten

RESTAURANT: Eier Dick de Ruiter viser fram hotellets restaurant.

Foto: Robert Hansen / NRK

– Jeg kom til Norge sammen med familien min. Først jobbet jeg som kokk på Gautefall. Men jeg hadde lyst til å drive min egen restaurant. Da jeg hørte at Arnhild Hellum skulle selge Treungen Gjestgiveri tok jeg straks kontakt med henne.

Bra standard

– Dick har hevet standarden mye siden han tok over. Sammen med faren, som er snekker, har han laget en helt ny leilighet oppe i tredje etasje. Han han også byttet vinduer, og generelt holdt bygget godt ved like. Så her overtar man en butikk som er fullt oppe og står, sier Jørstad.

Treungen Gjestgiveri

BRA STANDARD: Hotellet er pusset opp de siste årene. Dette er fellesrommet i andre etasje.

Foto: Robert Hansen / NRK

Til tross for den lave prisen har det ikke vært så enkelt å selge hotellet, som har ligget ute for salg i snart ett år.

– Vi er i et lite marked. Men vi har vært veldig nære et salg, blant annet til noen nederlendere. Men dessverre kom vi ikke helt i mål. Jeg håper på et ungt par som vil flytte til idylliske Treungen og drive det videre, sier Jørstad.

– Nederlendere elsker denne delen av Norge. Fin natur og rolige omgivelser, sier Dick.

Catering og overnatting

Omsetningen på hotellet har vært stigende de siste årene, og ligger nå på rundt 1,6 millioner kroner. De betyr at de som overtar kan gå rett inn i sin egen hotelljobb, sier Jørstad.

– Men det gjør seg selvfølgelig ikke selv. Man må brette opp ermene og satse.

Treungen Gjestgiveri

HOTELLROM: Det er fire rom som dette. Med enkle grep kan man få to rom til, sier Jørstad.

Foto: Robert Hansen / NRK

Det er mange muligheter for de nye eierne, mener Dick. Selv har han drevet mest med restauranten. Det er mye å hente på catering og overnatting. Det er mange turister i området om sommeren, og julebordsesongen er også bra.

Dick har planer om å bruke pengene fra salget til å satse på nye aktiviteter i nærområdet.