Jonas reddet livet til kalven Mowgli

SKIEN (NRK): Da kalven Mowgli ble født, måtte moren avlives. Gårdsgutten Jonas tok ansvar og fungerer nå som lekekamerat og matmor. Likehetene er mange mellom de to og Jungelbokens Mowgli og Baloo.

Created by InfoDispatcher

Jonas Kvernes Gården har fulgt opp kalven Mowgli siden fødselen for litt over en uke siden. De to har kommet hverandre så nær at Mowgli nå tror at Jonas er moren. De to kan kanskje minne litt om Jungelbokens bestevenner Mowgli og Baloo?

Mowgli er litt over en uke gammel, men har allerede opplevd mye. Mowgli har ingen mor. Moren fikk nemlig store, indre skader og måtte nødslaktes da oksen ble født. Men heldigvis for Mowgli er livet av og til litt som i Jungelboken, det finnes gode hjelpere.

– Jeg gir Mowgli melk to ganger om dagen. Også leker jeg med han så ofte jeg kan, sier Jonas Kvernes Gården.

Spesielt forhold

Ved hjelp av råmelk fra fryseren, klarte familien å holde liv i kalven. Etter de første dramatiske døgnene er det 13 år gamle Jonas som har fått ansvaret for Mowgli.

– Det er veldig morsomt. De andre i klassen synes det er litt spesielt at jeg har ansvaret for en liten okse. Det er flere som sier at de skulle ønske de også kunne hatt en, smiler 13-åringen.

Mowgli og Jonas Kvernes Gården

Jonas gir Mowgli melk to ganger hver dag.

Foto: STIAN WÅSJØ SIMONSEN / NRK

Når kalven hører stemmen til Jonas, kommer den løpende. Så fort gutten er innenfor inngjerdingen, kommer den og dilter etter. De er gode venner.

Les også:

– Den tror at jeg er moren. Jeg koser med den som en mor ville ha gjort, og jeg gir den mat. Det er ikke rart den tror at jeg er moren, sier gårdsgutten.

Mowgli har hatt en fin utvikling og er allerede større enn de andre kalvene som er født på samme tid.

– Han er flink til å spise. Han begynner også å bli en del av flokken ute på jordet. Men jeg håper at den vil ha et litt spesielt forhold til meg i tiden fremover. Jeg tror egentlig det, smiler Jonas Kvernes Gården fornøyd.