Jeger skadd i ulykke – fraktet ut av helikopter

Politiet er i dag usikre på om det var skytevåpen innblandet i ulykken ved Vesle Bitalsvatnet i Rauland.

Laster kart, vennligst vent...

Siste: Jegeren er alvorlig skadd, men tilstanden er stabil, opplyser politiet torsdag ettermiddag.

Det var onsdag kveld at politiet fikk melding om en jaktulykke i fjellet i Rauland.

– Meldingen gikk ut på at det var en skyteulykke, men nå er vi usikre på hva som egentlig skjedde, sier politiadvokat Kristin Dråpen.

Politiet jobber nå med å komme i kontakt med jaktlaget mannen var en del av, slik at hendelsesforløpet kan klarlegges.

Vanskelig redningsaksjon

Det var en tøff redningsaksjon på grunn av dårlig vær og dårlig dekning.

– Letemannskaper er kommet frem til den skadde jegeren. Vi jobber nå med å få jegeren ned fra fjellet. Dette vil ta tid, skrev Sør-Øst politidistrikt på Twitter klokka 22.30 onsdag kveld.

En halvtime etterpå meldte politiet at været hadde bedret seg slik at et Sea King redningshelikopter var på vei for å fly ut den skadde. Klokken 23.19 meldte Røde Kors Telemark på Twitter at mannen var fraktet ut med redningshelikopteret.

Mistet mye blod

Den skadde er en mann i 60-årene fra Østlandet. Han mistet mye blod og hadde skuddskader i ansiktet da han ble fraktet til Ullevål sykehus.

Politiet satte i gang med avhør av jaktlaget mannen var sammen med for å avdekke årsaken til ulykken, ifølge Varden.

– Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men det skal ikke være snakk om livstruende skader, sa operasjonsleder i politiet Ole Kamben torsdag morgen.

Forsinket av uvær

Meldingen om skyteulykken på fjellet nordvest for Rauland kom cirka klokka 18.15 onsdag. Ulykken skal ha skjedd i nærheten av Bitdalsvatnet, skriver Varden. Vannet ligger mellom Arabygdi og Møsvatn.

Det var dårlig dekning og dårlig vær i området.

– Vi har veldig lite informasjon om hva som har skjedd og hvor skadd jegeren er. Vi hadde kontakt med en fra jaktlaget over en jaktradio, men det var veldige dårlige forhold, sa operasjonsleder i Sørøst politidistrikt André Kråkenes til NRK tidligere onsdag kveld.

Kom ikke inn til ulykkesstedet

Først var en luftambulanse fra Ål på vei til ulykkesstedet, men redningsaksjonen gikk ikke som planlagt på grunn av det dårlige været. Et redningshelikopter prøvde også å ta seg fram, men lyktes heller ikke.

Telemark Røde Kors Hjelpekorps meldte at de hadde mange folk på vei til ulykkesstedet.

– Vi har totalt 18 mannskaper, med fire ATV'er og én båt på vei for å bistå i redningsaksjonen i Vinje.

Fire-fem timer etter politiet ble varslet, kom altså nødetatene fram til den skadde mannen. Etter hvert ble været såpass greit at redningshelikopteret kunne fly inn og frakte ham ut.