Hopp til innhold

Trenger fosterforeldre

Bruk denne jula til å finne ut om du skal bli fosterforeldre neste jul. Det sier Kari Honerød i Bufetat i Skien. Alle er velkomne, men bruk tiden til å tenke gjennom om du passer.

Fosterforeldre søkes

Bufetat i Skien bruker en dukke for å vise at det er behov for fosterforeldre.

Kundene på kjøpesenteret Herkules i Skien har i flere dager sett de stå der. Kari Honerød og andre fra Bufetat i Skien har nemlig tatt med seg en dukke med en plakat i hånda. Målet er å rekruttere flere fosterforeldre.

– Vi stiller opp på Herkules, for der er det mye folk. Og for oss er det fint å nå mange. Vi har behov for å informere om hvordan det er, forteller Kari Honerød.

Tøft for noen

Reaksjonene er forskjellige. Mens noen stopper opp og leser brosjyrene, haster andre forbi. Atter andre har tenkt på det lenge, men ikke tort å ta steget. Reaksjonene er svært forskjellig forteller Honerød.

Fosterbarn søkes

Meldingen er ikke til å misforstå.

Foto: Bente Hoppestad

– De fleste reagerer positivt, men da jeg snakket med en liten gutt som ikke skjønte hva et fosterhjem er, prøvde jeg å forklare. Da sa han at det går ikke an å bo hos fremmede. Og det er jo tøft, men slik er det for noen barn. Reaksjonene er jo også ganske forskjellige. En dag fikk vi en lapp i hånda. Der sto det: "Slutt med sånt i julestria". Det var fra en som hadde tøffe erfaringer med barnevernet.

  • Les også

Klara (33) vil bruke sine erfaringer som fosterbarn

Behovet for fosterhjem i Telemark ligger på om lag 50 i året. Det betyr at barnevernet har bruk for nye fosterforeldre hele tiden. Og det er lettere å skaffe plass til små barn enn større. Dersom du lurer på om du passer, eller ikke er sikker på hva dett er er, har Honerød følgende råd:

Kari Honerød

Kari Honerød i Bufetat i Skien vil gjerne ha fosterforeldre, men ikke denne jula. - Bruk god tid på å ta en avgjørelse, er hennes oppfordring.

Foto: Roald Marker

Bufetat gir råd

– Du bør ha lyst, tid og oversikt nok til å ta deg av et barn. Har du det, skal vi i Bufetat hjelpe deg. Vi arrangerer kurs, også for dem som melder seg på for å være fosterforeldre for ungdom.

Og er du ikke helt sikker, kan Bufetat hjelpe deg med å bli det.

– Kom og snakk med oss. Vi kan finne det ut sammen. Kommer du gjennom kurset og ser at du ikke har lyst, er det bedre å stoppe opp da, enn å gå videre.

Honerøds oppfordring er å bruke denne jula til å tenke nøye gjennom om du skal ha fosterbarn neste jul.