Ishockeylaget som sikter seg mot toppen

Skien lynx tar stadig nye skritt mot hockeytoppen. Med bredere stall kan man sikte seg mot den øverste ligaen, sier to av spillerne.

Skien Ishockey

Av lagidrettene er det ikke lenger bare fotball og håndball som har lag som hevder seg på nasjonalt nivå i Telemark. Skien lynx er nemlig i full fremmarsj, og sikter seg mot opprykk neste år.

Foto: Jørgen Steffensen

I idrettsfylket Telemark er det i stor grad fotball og Odd som stikker av med oppmerksomheten. Men de seneste par årene har det vokst frem et ishockeylag som presterer stadig bedre, nemlig Skien Lynx.

I fjor deltok de for første gang i 1. divisjon, i år har de tatt nye steg, og er på øvre halvdel av tabellen, på en femteplass for øyeblikket. I går spilte de kamp mot serielederen, hvor skienslaget yppet seg, men hvor serielederen trakk det lengste strået til slutt, med en 2–0 seier.

– Det var en tett og tett kamp, mye taklinger. Vi hadde en bra sjanse i går og mange scoringsmuligheter, sier Filip Nilsson, en av spillerne på Skien lynx.

Trener sendt på tribunen

Treneren Brett Stewart, som har erfaring fra det canadiske ishockeylandslaget, fikk straff i går etter å ha sagt i klartekst hva han mente om et par dommeravgjørelser.

– Brett ble sendt på tribunen i andre perioden, det er så klart ikke gunstig for noen. Der han kommer fra i Canada er det nok mer vanlig at man kan prate til dommeren. Og han har en annen innstilling, det skal være temperament og lidenskap uansett nivå, sier Kristoffer Nilsen.

Og Nilsen sier at også spillerne kan kjenne på trykket:

– Det er en tøff, fysisk sport, og da kan det iblant gå ned en liten rullgardin, sier Nilsen lattermildt.

Skien lynx

Filip Nilsson og Kristoffer Nilsen er to av spillerne som har bidratt til at Telemark og Skien har fått en ishockeyklubb å regne med. Med en lidenskapelig og temperamentsfull trener i ryggen satser de på fremtidig suksess.

Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

Bygger stein på stein

Det nærmer seg sesongslutt, og årets sesong kan i høyeste grad anses som en suksess. Nå legger spillerne planer for framtida.

– Vi vil bygge videre på det laget vi allerede har, og gå for kvalikplass og kanskje opprykk allerede neste år.

I så måte er det essensielt at stallen kan utvides, slik at man ikke blir like sårbare for skader som det man er nå.

– Vi må nok få oss en større stall. Vi har en bra gruppe, men en femmer til hadde utvilsomt gjort seg, avslutter den optimistiske hockey-duoen.

Så får man håpe at ishockeyfeberen brer seg videre i fylket fremtiden!