Familien: – Vi vekslet mellom håp og fortvilelse

Familien til det antatt drepte IS-gisselet Ole Johan Grimsgaard-Ofstad takker norske myndigheter og politiet for arbeidet med å få ham frigitt.

Ole Johan Grimsgaard-Ofstad

Ole Johan Grimsgaard-Ofstad ble bortført i januar, og nå hevder IS å ha tatt livet hans.

Foto: NRK

– Norske myndigheter har hele tiden nedlagt et omfattende arbeid for å få Ole Johan frigitt, dessverre uten resultat. Likevel, stor takk for det, og en særlig takk til politiets krise- og gisselforhandlertjeneste for god omsorg og oppfølging i en, for oss, meget vanskelig og tung tid, skriver hans familie i en uttalelse til NTB.

Bortført i januar

Familien forteller at han ble kidnappet i Syria i januar, og at han har vært holdt som gissel siden. Ifølge familien ble han lemlestet to ganger, hele tiden under trusselen om å bli drept.

– Til slutt gjorde IS så alvor av truslene og drepte ham, skriver familien.

Terrororganisasjonen IS har via magasinet Dabiq i dag meldt at de har henrett den 48 år gamle nordmannen og en kinesisk statsborger, Fan Jinghu. I IS-magasinet står det at de ble henrettet etter at «vantro» land og organisasjoner hadde slått hånden av dem.

Håp, fortvilelse og dyp sorg

Grimsgaard-Ofstad, som opprinnelig kommer fra Porsgrunn, men var bosatt i Oslo, fortalte selv på sosiale medier i januar at han var i Syria. Det er ikke klart hva målet for reisen hans var.

– Vi, hans foreldre og søster, har hele tiden vekslet mellom håp og fortvilelse, som nå er avløst av en dyp sorg, skriver familien videre.

De skriver at de ikke er kjent med hvor Grimsgaard-Ofstad er begravet.

Familien understreker at de ikke ønsker kontakt med mediene i den kommende perioden, og ber om at dette respekteres.