Hopp til innhold

Investerer 330 mill. på Borgeskogen

Posten og Bring satser stort på Borgeskogen i Stokke.

Gunnar Røen, Bring/Posten - distriktssjef Vestfold og Telemark
Foto: Christina Støp / NRK

I dag ble det klart at de to etatene skal investere 330 millioner kroner i et nytt logistikksenter på Borgeskogen. Senteret blir ett av 18 terminaler for pakker og gods her i landet og skal stå ferdig i 2018.

Trenger mindre plass

Gunnar Røen, som er distriktssjef for Vestfold og Telemark, sier at satsingen gjøres for å møte framtidig konkurranse. Tre terminaler i Vestfold blir slått sammen og plassert på Borgeskogen og skal dekke både Vestfold og Telemark.

– Det er det største logistikksenteret for Vestfold og Telemark som bygges på Borgeskogen, og vi håper å kunne ta flere markedsandeler i de to fylkene på sikt, sier Røen.

Rent fysisk blir bygningen som skal inneholde det nye logistikksenteret mindre enn den eksisterende bygningen. Tvert imot er planen at når de tre terminalene blir en, skal de bruke totalt mindre plass.

– Vi får mer tilpassa maskiner, og en bygning som gir bedre arealutnyttelse, forklarer Røen.

Færre brev, flere pakker

Forbrukerne har endret sine vaner, vi bestiller mer og mer på nett. Det nye logistikksenteret bygges for å møte konsekvensene av nordmenns endrede postvaner. Det sendes stadig færre brev, mens gods og pakker blir det mer og mer av.

– Brevvolumet går nedover, så nå satser vi i gods- og pakkesegmentet, for å kompensere.

I tillegg håper Posten og Bring at de skal spare miljøet ved å samle seg i ett bygg.

– Vi kommer til å spare kilometer, og vi kommer til å spare Co₂, fordi vi kan samkjøre transporten vår i større grad, sier distrikssjefen.

Det første spadetaket tas trolig i løpet av 2017. Det gjenstår fortsatt en del prosjektering på selve tomta, og i tillegg skal den endelige layouten bli ferdig.