Innrømmer to overgrep under fengselspermisjon

Politiet undersøker om mannen som er siktet for overgrep under fengselspermisjon, kan har forgrepet seg på flere. Han har så langt innrømmet overgrep mot to 15-årige jenter.

Fengselsport

32-åringen har nå innrømmet overgrep mot to 15 år gamle jenter under fengselspermisjonen fra Berg fengsel i Vestfold.

Foto: Per Foss / NRK

32-åringen fra Ålesund har sonet tre år i Berg fengsel i Tønsberg og er dømt for overgrep mot 13 jenter, skriver NTB.

Det var da han i slutten av august fikk kjøre sin egen bil til en bolig der han skulle sone med elektronisk fotlenke at han skal ha plukket opp ei jente og voldtatt henne i et skogholt i Re kommune. Han er også siktet for overgrep mot ei annen jente på denne turen, og han har innrømmet begge forholdene, skriver Tønsbergs Blad.

– Vi vet at han har vært i kontakt med flere jenter i forkant av permisjonen. Vi gjør en mer omfattende analyse, sier politiadvokat Lise Dahlhaug Øhrling i Vestfold politidistrikt.

Hadde pc i fengslet

Mannen hadde egen PC i fengselscella, og trengte bare et SIM-kort for å koble seg på nettet.

– Vi kan ikke utelukke at han har kommet seg på internett fra PC-en her i fengselet. Teknikken har gjort det veldig enkelt å koble seg opp mot internett i smug, kanskje ved hjelp av et lite SIM-kort. Det skal vi prøve å få stoppet med flere kontroller, sa fengselsleder Ole Kristoffer Borhaug ved Søndre Vestfold fengsel avdeling Berg, til Tønsbergs blad i begynnelsen av september.

Nå har ledelsen ved Berg fengsel i Tønsberg skjerpet kontrollrutinene når det gjelder de innsattes bruk av data.

– Kontrollrutinene rundt PC-er og bruk av dem skal bli bedre. Det er også blitt ansatt en person som skal reise rundt i fengslene og gjøre tilfeldige kontroller av PC-er og maskinvare blant annet hos oss, sier Borhaug til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Berg fengsel

32-åringen hadde tilgang til PC på fengselscellen. Der har han trolig hatt kontakt med flere unge jenter på chatsider.

Foto: NRK

Innrømmet feilvurdering

Det var ledelsen ved Berg fengsel som bestemte at den 32 år gamle sexforbryteren skulle innvilges permisjon.

– Vi er svært lei oss for dette. Den siktede er på slutten av en lengre dom og da har han kommet så langt i soningen at det er vår plikt å vurdere soning. I dette tilfelle har det vært snakk om hjemmesoning med oppfølging fra friomsorgen, sier assisterende regiondirektør i Kriminalomsorgen region Sør, Erling Fæste til NRK.no.

Fredag er det fire uker siden mannen ble varetektsfengslet.

Politiet har ennå ikke avgjort om de vil be om forlengelse av varetekten eller om han skal overføres til soning. Han har tre år igjen av soningen.