Imponert over industrien i Grenland

Næringsminister Monica Mæland (H) er imponert over industrien i Grenland, og sier hun lover å jobbe for at den skal få utvikle seg.

Monica Mæland

Næringsminister Monica Mæland sier hun er imponert over industrien i Grenland.

Foto: Ragnar Lurås / NRK

Næringsministeren var i dag i Grenland. Der fikk hun en omvisning hos Ineos i Bamble og et innblikk i planene for store investeringer.

– Et spennende møte

Etterpå møtte næringsministeren til dialogmøte med flere bedrifter og ledelsen for Herøya industripark i Porsgrunn.

Næringsministeren var imponert over det hun fikk se, sier hun.

– Dette har vært et spennende møte. Det er et fantastisk område med mange bedrifter, både store og små, sier Mæland.

– Det de har til felles er at de driver med teknologiutvikling, forskning og innovasjon og kan fortelle om rammebetingelsene og de virkemidlene vi har. Det har vært lærerikt. De melder tilbake om ting vi jobber med, sier næringsministeren.

Krav om omstilling

Telemark har mistet en del arbeidsplasser, blant annet på Herøya. Du har også besøkt Ineos i Bamble. Hva kun du bidra med?

– Det jeg har sagt til Ineos, er at vi i utgangspunktet har gode ordninger blant annet gjennom Innovasjon Norge, og det er kontakt mellom Ineos og apparatet vårt. Det de har pekt på er ordninger som finnes i Storbritannia, og som de ønsker skal komme til Norge også, sier Mæland.

Hun har lovet å se på dette og komme tilbake til bedriften med svar.

– Her på Herøya er det bedrifter som lever i en konkurranseutsatt hverdag med globale konkurrenter. Jeg er opptatt av å få tilbakemeldinger på hvordan vi kan styrke konkurransekraften vår, og svaret er omstilling. Og dette området er kanskje de beste eksemplene på at kravet om omstilling alltid er til stede.