Hopp til innhold

Ikke pengemotiv bak drapet på Notodden

Både politiet og forsvareren ser nå helt bort fra at penger var motivet bak drapet på Frode Sanni (42) på Notodden lørdag. Det er en annen årsak som avtegner seg som mer og mer sikker.

Maxbo Notodden

GRUSOMME SCENER: Maxbo Notodden, der drapet ble begått.

Foto: stian Wåsjø Simonsen / nrk

Det begynner etter hvert å tegne seg et bilde av forholdet mellom den siktede 22-åringen og offeret. Man begynner også å se konturene av det som kan ha vært motivet.

De har hatt kontakt over lengre tid, sier siktedes advokat Borgar Veiding.

Hvor nær og omfattende denne kontakten har vært, forsøker politiet å finne ut gjennom de avhørene som foretas av blant familie, venner og bekjente.

– Vi skal avhøre nærmere 14 personer, opplyser politiadvokat Kjell Ove Ljosåk.

Politiadvokat Kjell Ove Ljosåk

OMFATTENDE: Politiadvokat, Kjell Ove Ljosåk, sier at de nå skal avhøre 14 personer.

Foto: Roald Marker / NRK

Handlet ikke om penger

Det er tidligere kommet fram at avdøde utførte snekkerarbeid for 22-åringen. Det har vært spekulert i om det kan ha vært uoverensstemmelser om et pengebeløp som kan ha vært et motiv for drapet.

Dette blir nå klart avvist at både politiet og forsvareren. Derimot bekrefter begge to langt på vei at voldsfilmene som den siktede var opptatt av, på en eller annen måte var utløsende for drapet.

Likevel er hendelsesforløpet før drapet på Maxbo lørdag rett før klokka 15, fremdeles uklart. Og det er det politiet nå vil forsøke å finne ut av gjennom vitneavhørene.

– De skal ha hatt en hyggelig samtale noen timer før drapet, men det er ennå ikke kjent hva disse samtalene dreide seg om, sier Veiding.

Nærmere klokka 15 har det skjedd et eller annet som utløste handlingen.

22-åringen skal ha hatt stor interesse for voldsvideoer. Og det var denne ekstreme interessen 42-åringen forsøkte å få ham bort ifra. Dette skal ha vært medvirkende til angrepet på mannen. Det bekrefter siktedes forsvarer.

Advokat Borgar Veiding

KONTAKT: Advokat Borgar Veiding bekrefter at siktede og offer kjente hverandre godt fra før.

Foto: Roald Marker / NRK

Venter på observasjon

​Politiet og forsvarer Borgar Veiding får trolig i dag eller i morgen svaret på resultatet av den judisielle observasjonen av 22-åringen.

Det er også foretatt blodprøver av den siktede. De vil gi svar på om han var påvirket av et medikament da drapet ble begått.

Telemarksavisa skriver i dag at han har fortalt at han brukte anabole steroider for å bli større.

– Det at han har brukt anabole steroider kjenner vi ikke til. Det er ny informasjon for oss, sier Ljosåk.

Mannen hadde en samtale med en psykiater på søndag. Og rapporten fra psykiateren vil gi svar på om mannen har bevissthetsforstyrrelser, og om det må foretas grundigere psykiatriske undersøkelser.

Omfattende etterforskning

Den 42 år gamle snekkeren var en stor og muskuløs person. Det blir derfor stilt spørsmål ved hvorfor han ikke gikk til motverge.

Ifølge forsvarer Borgar Veiding skjedde angrepet så raskt at det var nytteløst for 42-åringen å avverge det.

– For oss blir det nå viktig å finne ut av om drapet var en spontan handling, eller om dette har vært planlagt, sier Ljosåk.