Hopp til innhold

Ringe politiet, eller ikke?

Vet du når du bør ringe politiet? Test deg selv, og få politiets fasit.

Blir du vitne til en alvolig hendelse, nøler du neppe med å ringe politiet. Andre ganger kan du bli usikker.

Her er noen scenarioer. Hva ville du gjort?

Laster innhold, vennligst vent..

Kanskje har du ringt inn til politiet om lignende hendelser som beskrevet her. Eller kanskje har du bare tenkt på det, men ikke gjort det.

Viktige brikker

Politiet understreker at de er veldig avhengig av tips fra publikum for å gjøre en god jobb.

– Det er ekstremt viktig med informasjon fra folk der ute. Vi kan ikke være til stede over alt, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt.

– Noen ganger kan vi få tips om en rød bil som kjører fort. Det er ikke mye informasjon og heller ikke veldig oppsiktsvekkende informasjon. Men i noen tilfeller kan vi sette denne bilen i sammenheng med en annen alvorlig hendelse, og vedkommende som varslet om den røde bilen har dermed gitt opplysninger som kan være en viktig brikke i puslespillet, forklarer han.

Små tips, store saker

Operasjonslederen har flere eksempler på telefontips som har ført til at politiet har kunnet avdekke alvorlig kriminalitet.

– Jeg husker en situasjon på E134 i Telemark. Vi fikk melding om en bil som kjørte vinglete, og melderen mistenkte fyllekjøring. Resultatet ble at vi fant store mengder narkotika i bilen, sier han.

Han husker også at en eldre dame ringte politiet om noe hun mente var narkotikalukt i oppgangen i blokka si.

– Vi hadde ikke mulighet til å rykke ut der og da, men vi tok en tur innom i løpet av den kvelden bare for å sjekke. Der endte vi opp med å beslaglegge flere kilo narkotika, forteller Aaltvedt.

– Det er bedre å ringe oss én gang for mye, enn én gang for lite, avslutter han.