Hopp til innhold

Hvite busser-sjåfører tatt med promille

To sjåfører fra Hvite Busser ble torsdag morgen tatt med promille i Polen.

Hvite busser, kontor

To bussjåfører som kjørte en skoleklasse på tur med selskapet Hvite Busser er tatt med promille.

Foto: Hvite Busser

Sjåførene skulle kjøre elever fra Hamar samme morgen, skriver Hamar Arbeiderblad.

Selskapet Hvite Busser har hovedkontor i Porsgrunn, og daglig leder Ole Johnny Hansen sier til NRK at han ser alvorlig på saken.

– Jeg er rystet og sjokkert og veldig skuffet over disse to sjåførene. Jeg er veldig, veldig glad for at dette ble avdekket. Vi har stor fokus på sikkerhet på våre turer, og har strenge rutiner så da har de fungert, sier Hansen.

Daglig leder i Hvite Busser, Ole Johnny Hansen, er sjokkert over det som har skjedd.

– God erfaring med sjåførene fra før

Hvite busser leier inn bussjåfører fra andre selskaper som kjører bussene. De to sjåførene som ble tatt med promille er fra et stort og velrenommert selskap, og er tidligere brukt av Hvite Busser, ifølge Hansen.

– Vi har veldig gode erfaringer med de. Jeg har i dag vært i kontakt med daglig leder som er like sjokkert og rystet som jeg er. Vedkommende forteller at de også har fokus på sikkerhet og strenge rutiner og har faste blåsetester i bussene for å være på den sikre sida.

Hansen sier det er ordnet med lokale busser og bussjåfører som frakter elevene videre.

– Alvorlig

Elevene kommer fra Børstad ungdomsskole i Hamar, og skolesjef i Hamar kommune ser alvorlig på saken.

– Vi ser meget alvorlig på dette og forventer at organisasjonen Hvite Busser ordner opp og tar ansvar, sier skolesjef Anne Grete Melby i Hamar kommune til Hamar Arbeiderblad.

Ifølge rektor Ole Christian Hem ved Børstad ungdomsskole var det lærerne på turen som oppdaget at begge bussjåførene var beruset før de skulle kjøre torsdag morgen. Reiselederen tok de to sjåførene med til en politistasjon i Krakow, der mistanken ble
bekreftet.