Hund ble skremt og falt ned fra 3. etasje

Kvinne skremte nabohunden slik at den falt åtte meter. Nå må hun betale både bot og erstatning til hundeeieren.

Hund falt åtte meter

UTEN SKADER: Det var denne hunden som kom seg ut på rekkverket på terrassen og over på naboens side av skilleveggen. Naboen er nå idømt bot for å skremme hunden slik at den falt åtte meter ned fra tredje etasje. Hunden kom, utrolig nok, fra hendelsen uten alvorlige skader.

Foto: privat

Hunden var alene hjemme, og kom seg ut på terrassen i blokkleiligheten i 3 etasje. Terrassene er innglasset og skilt med en skillevegg med et sammenhengende rekkverk utenfor. Hunden har kommet ut på rekkverket og gikk over til naboen.

Redd for hunder

Retten legger til grunn at naboen, en kvinne i 50-årene, så hunden. Siden hun er redd for hunder, lukket hun vinduet, og gjorde bevegelser mot vinduet der hunden var. Dette førte til at hunden falt ned.

Det er uklart om hun slo, banket eller dyttet på vinduet. Hun avviser at hensikten var at hunden skulle falle de åtte meterne ned til plenen under terrassene i 3. etasje.

Kvinnen ble først ilagt et forelegg på 10 000 kroner, som hun ikke vedtok. Hun ble derfor tiltalt for brudd på Dyrevelferdsloven, og møtte nylig i Larvik tingrett, hvor påstanden var 12 000 kroner i bot. Dommen lyder på 7 000 kroner i bot og 750 kroner i erstatning til hundeeieren.

Hunden overlevde

Hunden ble etter ulykken undersøkt av veterinær og slapp fra fallet uten alvorlige skader, men var støl og mørbanket en periode etter fallet.

Retten kritiserer hundeeieren for å forlate hunden uten tilsyn, med anledning til å gå ut på verandakanten.

Hundeeieren sier til NRK at hun aldri har opplevd at hunden har gått ut på rekkverket, og at hun om sommeren har vinduet på verandaen oppe for at ikke hele leiligheten skal bli "som et drivhus".

Hun mener nabodama burde tilkalt hjelp, for eksempel ved å ringe Falken, brannvesen eller andre som kunne hjulpet henne med å fjerne hunden.

– I stedet lar hun vær å redde en hund i nød. Den kunne tross alt ikke snu på det smale rekkverket. Hun kunne lukket verandadøren og så tilkalt hjelp. Sånn sett synes jeg dommen er bra, og viser at det ikke er greit å la en hund være i en farlig situasjon uten å hjelpe den, sier hundeeieren til NRK.