Lite hotell, men mange gjester

Et helt nytt hotell har åpnet her i fylket, men hotellgjestene der er nok litt annerledes enn de gjestene vi vanligvis ser på hotell.

Humlehotell

Tønsbergs nysatsing på hotellfronten finner du på Ilende naturreservat.

Foto: Eli Saastad/Tønsberg næringsforening

På Ilende naturreservat i Tønsberg har det åpnet et lite, sjarmerende hotell. Foreløpig har det bare en gjest, men neste sesong satser hotelleieren på fullt belegg.

– Disse gjestene er vel som hotellgjester flest, de liker seg best i Tønsberg på våren og sommeren, spøker Martin Twist, hotellsjef ved Quality Hotel Klubben.

Og gjestene han snakker om er humler.

setter søkelyset på globale utfordringer

Ideen til hotellet, som har fått navnet «Buzz Club», startet med at Tønsberg næringsforening tidligere i år fikk en hilsen fra Finans Norge, hvor det stod at fremtidens vinnere er de bedrifter som evner å forene de store globale utfordringer med egne kjerneverdier.

– Vi vet jo at det blir færre humler, og vi vet hvor viktig humla er i samfunnet vårt, og dermed bestemte vi oss for å gjøre noe for å legge forholdene bedre til rette for den, sier leder av Tønsberg næringsforening, Eli Saastad.

Saastad forteller videre at dette er et symbolsk prosjekt, hvor deres medlemmer og aktører har kjøpt andeler og bidratt til finansieringen.

En av dem er Quality Hotel Klubben, som skal drifte hotellet.

– Som næringsforening er ikke kunnskapen om humler og bier det høyeste, så Bondelaget og Fylkesmannen har bidratt med vesentlig kunnskap om hvorfor dette er så viktig å ha fokus på. Og hvem andre er bedre på å drive hotelldrift enn hotellene selv, sier Saastad.

Opptatt av trivsel

Quality Hotells oppgave er å sørge for at de viktige gjestene skal trives. Noe det er lagt et godt grunnlag for.

– Måten det er bygget på skal gjøre at de trives godt. Men vi ser at det er en utfordring når det gjelder markedsføring og fakturering til disse gjestene, ler hotellsjefen.

Twist forteller at de ønsker å sette dette på dagsorden sammen med næringsforeningen. I tillegg skal de opprette en hotellnettside med en del informasjon om hotellet. Håpet er å inspirere andre hoteller og privatpersoner til å bli med på lignende prosjekter.

Offisiell åpning til våren

Til våren blir det offisiell åpning av hotellet. Og Twist sier de har et klart mål.

– Da skal vi sørge for å fylle det som vil være byens største hotell. Her skal vi ha fullt belegg, spøker Twist.

Twist og Saastad håper begge på at hotellet kan vokse og bli til en hel landby, eller «landsbi» som de kaller det.

– Mål er flere hoteller, og større og mindre kasser som kan settes opp og for eksempel henges i trær. Fylkesmannen har også planer om å involvere skoleklasser, avslutter Saastad.