Huitfeldt ber Siv Jensen beklage Tajik-utspill

Stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer kraftig på utsagn som seniororganisasjonen til Frp i Vestfold kom med på sin offisielle Facebook-side.

Anniken Huitfeldt i Vandrehallen
Foto: Siv Sandvik / NRK

Stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt (Ap) ber partileder Siv Jensen rydde opp etter Frp-utsagn om at Ap-nestleder Hadia Tajik har som mål å islamisere Norge.

– Dette må Frp ta tak i. Siv Jensen må beklage. Nå har det vært flere tilfeller av dette, og nå må partiet rydde opp. Alle kan si hva de mener, men dette går over grensen, sier Huitfeldt til Nettavisen.

Hun har en mission fra Allah om å muslimisere Norge, og det kan hun ikke gjøre i Pakistan! Alle som kommer har samme oppgave, store og små, med og uten våpen skriver Frp-laget i en kommentar til en artikkel som seniororgansasjonen ifølge Tønsbergs Blad som omtalte torsdag.

– Det går ikke an å mistenkeliggjøre hennes politiske motiver, i dette tilfellet kvinner og likestilling, ene og alene på grunn foreldrenes bakgrunn, sier Huitfeldt.

Administratoren for organisasjonens Facebook-side ville først ikke vedkjenne seg utsagnet, men i ettertid har både lederen i Vestfold FPS og fylkesleder Frode Hestnes beklaget utspillet.

– Denne uttalelsen er ikke i tråd med vår politikk, og er helt uakseptabel, sier Hestnes til Nettavisen.

Ifølge Tønsbergs Blad har lederen i Vestfold FPS trukket seg fra vervet sitt.

(©NTB)