Horten vgs. politianmelder mobbing på Jodel

Rektor sier meldingene som er lagt ut via appen er grovt sjikanerende og bryter med norsk lov.

Meldinger fra Jodel

MELDINGER: Dette er meldinger som er lagt ut på det populære appen Jodel.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

– De fleste synes dette er for drøyt. Det går for langt, sier Martine Billing i elevrådet ved Horten videregående skole.

Appen Jodel har blitt svært populær blant skoleungdom. Her kan du anonymt legge ut korte meldinger som andre kan kommentere eller like.

De fleste meldingene er tull og tøys og intern humor, men noen legger også ut mer enn det, forteller rektor ved Horten videregående skole, Gisle Birkeland.

– Navngitte elever er hetset på det groveste. Det er vondt å lese, både for oss ansatte og andre elever, sier Birkeland.

Jodel

REAGERER: Både elevrådet og rektor tar sterkt avstand fra mobbing. (f.v. Vilde Longva Reiersen, Martine Billing, Marielle Akselsen, Marcus Hippe og rektor Gisle Birkeland)

Foto: Hans Christian Eide / NRK

Anmelder

Rektor politianmelder nå mobbingen. Saken er tatt opp med skolens elever og ifølge nettopp appen Jodel, har også politiet vært på skolen.

– Selv om du i utgangspunktet er anonym i appen, er det likevel mye informasjon som kan hentes ut av skolens datanettverk, sier Birkeland.

Det blir nå opp til politiet hva som skjer i saken.

For elevrådet er det ikke selve appen som er problemet, sier Martine Billing.

– Trakasseringen skjer skjult, det er poenget. Det er virkelig ikke greit å legge ut sånne ting. Det går utover folk og kan få store konsekvenser.

– For å ta et skrekkeksempel; i verste fall ønsker ikke noen å leve lenger etter å ha blitt mobbet i sosiale medier, sier Billing.