Føler seg ikke trygg i ordførersetet

Hortens ordfører Finn-Øivind Langfjell (H) innrømmer at det skal bli spennende å se om han fremdeles sitter i posisjonen etter valget.

Finn-Øyvind Langfjell, ordfører i Horten.

MÅ KANSKJE GÅ: Ordfører Finn-Øivind Langfjell frykter at hans tid som ordfører kan være forbi når valget er omme.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

Valglogo

For fire år siden sa 38,7 prosent at de ville stemme Høyre, i år er det 25,6 prosent som svarer det samme, ifølge en fersk meningsmåling utført av InFact for Gjengangeren.

Dermed har partiet tapt 12,7 prosentpoeng siden 2011. Trenden er at de store partiene nå lekker stemmer til de mindre.

Lekker til mindre partier

Selv om ordføreren i Horten, Finn Øivind Langfjell (H), sier Høyre var forberedt på denne nedgangen, så er han ikke helt fornøyd.

– Vi ventet en nedgang etter valget for fire år siden, for det valget var preget av et sterkt ønske om endring etter at Arbeiderpartiet hadde vært på toppen i mange år, sier Langfjell til NRK.no.

– Hva gjør dere nå de siste dagene før valget?

– Nå er det fullt trøkk videre, med dørbank og snakke med folk for å få frem hva vi har fått til og hva vi vil gjøre, svarer ordføreren.

På spørsmål om han føler seg trygg i posisjonen som ordfører er

– Jeg anser det som fullt mulig å oppnå, men samtidig så ser jeg at det motsatte kan bli tilfelle også.

En grønn vind

Slik overskriften over sier vil førstekandidat i Miljøpartiet de Grønne i Horten, Svein-Erik Figved, beskrive dagens situasjon.

Svein-Erik Figved

HAR MEDVIND: Førstekandidat for Miljøpartiet de Grønne i Horten, Svein-Erik Figved, spår at den grønne vinden vil holde seg stabil fremover. Foto: Miljøpartiet de Grønne Horten

– Vi er veldig godt fornøyd med oppslutningen med tanke på at vi er ferske, vi har fått mye positiv respons på programmet vårt i år, forteller Figved.

Partiet hans ble reetablert i 2014 og for første gang stiller partiet til valg i Horten.

Ifølge meningsmålingen er det blant annet hit flere av stemmene fra de større partiene lekker.

– Det går en grønn vind over Horten og Norge for tiden, folk er opptatt av fremtiden og vi mener denne vinden vil holde seg fremover, forteller førstekandidaten.

Les også: – Småparti kan holde din sak høyt