Hør fylkesordførerduellen fra Dyrsku`n

SELJORD (NRK): Fylkesordførerkandidatene møttes til duell på Dyrsku’n i dag. Hør debatten her:

Fylkesordførerduell fra Dyrskun

Fra venstre: Sven Tore Løkslid (Ap), Terje Riis-Johansen (Sp), Gunn Marit Helgesen (H). Debattledere er Johs Apold og Christina Førli Aas, fra NRK.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Valglogo

Sittende fylkesordfører Terje Riis-Johansen fra Senterpartiet, og fylkesordførerkandidatene Gunn Marit Helgesen fra Høyre og Sven Tore Løkslid fra Arbeiderpartiet møttes til duell på Dyrsku’n i dag.

Mange vil se fylkesordførerduellen

Mange fulgte fylkesordførerduellen direkte på Dyrsku’n.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Kandidatene var enige om mye, og holdt kortene tett til brystet når det gjaldt ulike samarbeidskonstellasjoner.

Gunn Marit Helgesen sa allikevel, at selv om Senterpartiet vraket Høyre til fordel for Arbeiderpartiet for fire år siden, kunne et borgerlig samarbeid, inkludert Senterpartiet, være aktuelt etter valget på mandag.

Temaer som ble debattert:

  • Hvordan skape arbeidsplasser i Telemark.
  • Hvordan sikre at flere fullfører videregående skole.
  • Hvem skal samarbeide med hvem etter valget.

Dette mener de andre førstekandidatene

Mot slutten av debatten kom førstekandidatene fra de andre partiene i fylkestingsvalget også til orde, og fikk snakke om sine kampsaker.

Olav Kasland fra Venstre, vil samarbeide med de partiene som gir venstre størst gjennomslag for sin politikk, og vil løfte de videregående skolene i fylket.

Ole Roger Dyrkorn fra Rødt, vil satse på fylkesvegene, og sørge for å utnytte skognæringa bedre enn før. Han vil også være en aktiv støttespiller for Sykehuset Telemark.

Gry-Anette Rekanes Amundsen fra Fremskrittspartiet, vil satse på samferdsel, og løfte fylkesveinettet. I tillegg vil hun jobbe for å sikre at E134 blir hovedvei mellom øst og vest.

Hans Edvard Askjer fra Kristelig Folkeparti, vil redusere antallet som dropper ut av videregående skole. Han vil også opprette et eget mobbeombud i skolen.

Ron Bruinvis fra Miljøpartiet de Grønne, mener de andre partiene ikke tar miljø på alvor. Han vil jobbe for en klimaplan for fylket. Han er tydelig på at det er uaktuelt for hans parti å samarbeide med Frp.