Hockeypresidenten mener han er inhabil

Har ingen verv i Tønsberg Vikings, men ønsker ikke å være med i behandlingen av saken. Nå har alle Vikings-spillerne vært i møte med UDI.

Vikingsspillere i møte hos UDI

Gerhard Nilsen har bestemt seg for ikke å være med i behandlingen av saken. (Foto: Philip Hofgaard)

– Jeg har ingen formelle verv i Vikings, jeg er medlem i breddedelen. Men jeg har en sønn som er varamedlem i Vikings-styret, og så er jeg daglig leder i stiftelsen Tønsberg ishall, som eier arenaen. Så derfor mener jeg det er riktig å ikke delta i behandlingen av denne saken, samt tilsvarende for de andre klubbene som har spillere som ikke har arbeidstillatelse, sier ishockeypresident Gerhard Nilsen til NRK.no.

– Når bestemte du deg for det?

– Det gjorde jeg i går. Jeg fikk jo presentert denne nyheten over mikrofon av NRK, og da fikk jeg ikke tenkt den tanken. Men på veien hjem fra Oslo i går, så var jeg klar over det. Så den som uttaler seg på vegne av styret i Norges Ishockeyforbund er visepresident Anne Wood, forklarer Nilsen.

– Trist fordi det er unødvendig

NRK.no har tidligere avslørt at både Rosenborg og Tønsberg har brukt spillere uten arbeidstillatelse.

Vålerenga har allerede lagt seg flate for å ha brukt to spillere ulovlig, og Brendan Brooks får ikke spille mer i NM-sluttspillet.

Ifølge presidenten er hele saken bedrøvelig og unødvendig.

– Det er mest trist. Isolert sett så er det ikke noen stor sak, men det har fått mye medieomtalte. Og det er trist fordi det er helt unødvendig. Samtlige av de spillerne det er snakk om, hvis man hadde fulgt de oversiktlige og greie rutinene, hadde fått arbeids- og oppholdstillatelse. Da hadde ikke dette vært noen sak, forteller Nilsen.

Spillerne har vært hos UDI

I torsdagens kamp mellom Tønsberg og Kongsvinger brukte Vikings fire spillere uten arbeidstillatelse. Etter kampen varslet Kongsvingers styreleder Stian Ellingsen at de ville levere inn en protest til forbundet.

Tønsbergs styreleder, Roar Berg, sa da at de ikke var klar over denne saken. I dag har de derimot tatt grep.

Roar Berg

Roar Berg sier de impliserte spillerne i dag har vært i møte hos UDI.

Foto: NRK

– Etter det som kom frem torsdag har vi naturlig nok gått inn og sett på all dokumentasjon og sett hva som er status i saken. I tillegg så har samtlige av de fire nevnte spillerne vært hos UDI for å finne ut av saken, forklarer Berg.

Både David Inman, Ryan Kavanagh, Jacob Lagacé og Francis Verreault-Paul var på isen under oppgjøret mot Kongsvinger. To av de aktuelle spillerne hadde også sentrale roller: Verreault-Paul scoret det viktige 1-0-målet, mens Lagacé la på til 3–0. Verrault-Paul satte også inn 4-0-scoringen, og hjemmelaget vant til slutt 5–1.

– UDI var veldig positive, de var behjelpelige og de oppretter en hastesak på mandag, sier Berg.

– Betyr det at spillerne kan fortsette i Tønsberg Vikings?

– Om de spiller i helgen er opp til elitestyret å avgjøre. Det vi helt klart vet er at vi har søkt, vi har fulgt de reglene vi skulle. Det som er problemet er at ikke vi har fylt inn alt som trengtes i søknaden, som gjorde at prosessen stoppet hos UDI, og da at papirene ikke pr. nå er i orden.

– Hvorfor spilte de da på torsdag?

– Som jeg sa da, når journalister konfronterer meg med at UDI har kommet med en uttalelse, så kan ikke jeg forholde meg til det ut ifra en kamp som skal spilles. Som jeg også sa, så forventer jeg at hvis UDI hadde avdekket noe som var et problem, så ville jeg forventet at de tok kontakt, forklarer Berg.

Klubbleder i Tønsberg, Roar Berg, var ikke klar over at flere av deres spillere ikke hadde arbeidstillatelse, men vil likevel ikke ta spillere ut av troppen før de får tilbakemelding fra UDI.

SE VIDEO: Tønsbergs klubbleder Roar Berg forklarer hvorfor klubben brukte de fire spillerne mot Kongsvinger.

Enig med presidenten

Han forteller også at han er enig med Ishockeypresident Gerhard Nilsen i at denne saken er unødvendig.

– Fullstendig. Det er en administrativ glipp som ikke skulle ha skjedd. Dette burde vært tatt hånd om og håndtert på en skikkelig måte. Vi skulle gjerne vært foruten denne saken, forteller Berg.

Gerhard Nilsen har i en årrekke jobbet med ishockeymiljøet i Tønsberg, og hatt verv i Tønsberg Vikings. Som privatperson syntes han dette er en vanskelig sak.

– Jeg har brukt kanskje 30 år og store deler av livet mitt på å bygge opp et hockeymiljø i Tønsberg. Så man kan kanskje si retorisk: Hvordan ville du følt det, avslutter Nilsen.