Hopp til innhold

Her tas første kakespade for ny bydel i Horten

Kontrakten for utvikling av Indre Havneby i Horten ble undertegnet i dag, men når spaden settes i jorda er mer usikkert.

Indre Horten havneby - kakefeiring

Ordfører Børre Jacobsen og Petter Øygarden, daglig leder i Bratsberggruppen, feirer kontrakten med kake på rådhuset i Horten.

Foto: Aina Indreiten / NRK

Kontrakten for utviklingen av en av Oslofjordens meste spennende byutviklingsprosjekter ble undertegnet på Horten rådhus i dag.

Kontrakten ble inngått mellom Horten kommune og Bratsberggruppen, et eiendomsutviklingsselskap fra Porsgrunn som har erfaring fra tilsvarende prosjekter i Grenlands-området.

– Gir Horten et løft

– Utvikling av Indre Havneby vil gi Horten et betydelig løft. Dette blir en spennende bydel med blant annet flytende boliger. Jeg er sikker på at dette vil være attraktivt for nye innflyttere, sier ordfører Børre Jacobsen.

I planene er det lagt opp til mellom 500 og 800 boliger, næringsarealer, kontorer, barnehage, småbåthavn med 300 båtplasser og friområder.

Les også: Vil bygge landets første bydel med husbåter

Artikkelen fortsetter under bildet:

Indre Horten havneby-avtale undertegnes

Her skriver Petter Øygarden, daglig leder i Bratsberggruppen og Ragnar Sundklakk, administrasjonssjef i Horten kommune, under kontrakten, mens ordfører Børre Jacobsen smiler fornøyd i bakgrunnen. Avtalen skal til politisk behandling i kommunestyret den 15. desember.

Foto: Aina Indreiten / NRK

Urban byutvikling

Bratsberggruppen har erfaring med utvikling av næringsområder og er involvert i prosjekter rundt både tidligere Union papirfabrikk i Skien og Porsgrunns porselensfabrikk. Nå ser daglig leder Petter Øygarden fram til å bidra i utviklingen av Indre havneby i Horten.

– Horten er en spennende by med mye ny næringsvirksomhet, men ligger litt etter når det gjelder byutvikling. Byen trenger et urbant løft, sier Øygarden.

Flytende boliger

Slik tenker Guy Design Group at flytende boliger i Horten kan se ut.

Foto: Guy Design Group

Øygarden er også fascinert av planene om flytende boliger

– At Horten, som de første i Norge, kan få til dette er en spennende tanke. Det er noe vi absolutt vil ta med i prosjektet, sier han.

Lokal identitet

Ifølge Bratsberggruppen er de opptatt av å ta vare på den lokale identiteten i sine byggeprosjekter.

– Vi må definere hva som er Horten og bygge videre på det som er bra, men både næringslivet og høgskolen er viktig og det å skape urbane miljøer som bygger opp under det, tror jeg blir viktig, sier han.

Det tar lang tid å utvikle og skape en ny bydel, så når den første spaden kan settes i jorda er usikkert.

– Dette er et stort prosjekt, men vi regner med at vi kan ha ferdig den første reguleringsplanen om ett år. Så får vi ta det videre derfra etter det, sier Øygarden.