– Jeg er veldig glad for å være hjemme igjen

Klokken 11. 07 landet flyet med Marte Deborah Dalelv på Sandefjord lufthavn, Torp.

Marte Deborah Dalelv landet på Sandefjord lufthavn Torp og møter moren for første gang på mange måneder etter å ha sittet fast i Dubai.

SE VIDEO: Marte Dalelv møter moren og klemmer

Marte Deborah Dalelv dro fra Sjømannskirken rundt klokken 19 lokal tid tirsdag kveld, og satte kursen mot Norge.

Det var moren, Evelyn Dalelv som møtte Marte på flyplassen da hun kom hjem. De to omfavnet hverandre i godt og vel ett minutt, og Marte gråt ifølge NRK.no sin reporter på stedet,

– Jeg er veldig glad for å være hjemme, sier Marte Dalelv til NRK.no. Det er ganske mange følelser, og det har vært en lang og slitsom reise. Nå blir det veldig godt å endelig være hjemme.

Les også:

Marte Dalelv tilbake i Norge

Her er endelig Marte Deborah Dalelv på norsk jord etter mange tøffe måneder i Dubai.

Foto: Lina Gaganis / NRK

Har kjøttkakene klare

Moren, Evelyn Dalelv sier hun har kjøttkakene klare til datteren når hun nå kommer hjem.

– Og så gleder jeg meg veldig til å spise svinekjøtt igjen, sier Marte Dalelv

Dalelv ble i begynnelsen av juli dømt for alkoholbruk, seksuelt samvær utenfor ekteskapet og for å ha avgitt falsk forklaring, etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai.

Marte Deborah Dalelev og Håkon Smedsvig

Marte Deborah Dalelv hadde følge på flyet av Håkon Smedsvig ved ambassaden i Abu Dhabi hjem til Norge.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

– Utrolig dumt av meg

Den statseide avisen The National meldte tirsdag at årsaken til at Dalelv ble dømt, var at hun trakk voldtektsanmeldelsen og erkjente at det var en falsk forklaring. Derfor ble hun dømt for alkoholpåvirkning og sex utenfor ekteskapet.

– Jeg fikk råd fra min tidligere arbeidsgiver, Al Mana, om at det ville være lurt å gjøre. Min sjef sa at jeg ville komme mye lettere ut av det, fordi det er veldig vanskelig å få noen dømt for voldtekt her. Det er den største feilen jeg har gjort. Det var utrolig dumt av meg, men det var altså det jeg ble rådet til, sa hun til Aftenposten om saken.

Dalelv framholdt senere i retten at hun faktisk ble voldtatt. Mannen hun anklaget, som også ble dømt i saken, ble også benådet av emiren.

Mandag ble 24-åringen benådet av emiren av Dubai og fikk passet sitt tilbake.