Her kan du stå på ski i jula

Tid tross for en relativt varm og våt desember holder over 50 alpinsenteret i landet åpent i jula. Sjekk hvor det er åpent nær deg.

Gode forhold på Norefjell

NOREFJELL: – Forholdene er meget bra, selv om det er tidlig i sesongen, sier Marius Arnesen, daglig leder i Norefjell Skisenter AS.

Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen

Desember har vært preget av mildvær over store deler av Østlandet, og snø har vært en ettertraktet mangelvare, likevel holder over 50 alpinsentre landet over åpent i julen.

PS: Oversikt over åpne alpinsentre nær deg finner du i faktaboksen til høyre eller i bunn av saken.

– På Norefjell Skisenter har vi benyttet periodene med minusgrader til å produsere snø, forteller daglig leder i Norefjell Skisenter Marius Arnesen.

Åpnet på julaften

På julaften åpnet også Noreløypa på Norefjell med 615 høydemeter.

– Åpningen av Noreløypa fra fjellet og ned i bygda er en skikkelig julegave til alle som er glad i å stå på alpint. Vi har to stolheiser åpne og et godt utvalg av bakker både i Bøseter og i fjellsiden mot Noresund. Forholdene er meget bra, selv om det er tidlig i sesongen, sier Arnesen.

Skiparken i Bøseter er også åpen, med løyper i ulike vanskelighetsgrader.

– Det er meldt fint og kaldt vintervær i juledagene, så her blir det garantert fine opplevelser for alle som lengter etter snø under skiene, sier Arnesen.

Flere mil åpnet på Rauland

Webcam Rauland skisenter

RAULAND: Bilde er tatt fra Rauland skisenter sitt Webkamera i dag.

Foto: Webcam Rauland skisenter

– Det er lite snø enkelte steder i landet, men vi har heldigvis ganske fin og hvit vinter- og julestemning i Rauland, forteller Stein Birger Johnsen Daglig leder i Rauland Skisenter AS.

Nå åpner de flere mil med løyper på Rauland og Vierli.

– Vi har noen mil med langrennsløyper, 7 heiser og omkring 10 nedfarter åpne på Rauland og Vierli, forteller Johansen.

Nå håper han på kuldegrader slik at det kan lave ned på selveste julaften.

– Det blir litt spennende om vi får mer snø på julaften i henhold til meldingen, eller om det blir så mildt at det blir regn. Det blir sterk vind på fredag, men når de fleste drar til fjells i helgen ser været riktig så bra ut. Litt snøstorm er herlig når man bare har sett grønne plener, sier Johnsen.

Og legger til;

– Når det kommer mer snø åpner vi flere av tilbudene vår fortløpende. Her oppe har vi full vinter!

Gode forhold på Hemsedal

Hemsedal

Daglig leder i alpinanleggene i Hemsedal, Andreas Smith Erichsen er godt fornøyd med julebookingen.

Foto: Knut Brendehagen / NRK

Les også: Julegjester fyller hotellene

Det er gode forhold også på Hemsedal. Alpinbakken hadde lille julaften nesten 3600 besøkende, og hotellene er så godt som fulle, med 98 prosent belegg.

– Det er vi veldig godt fornøyd med. Noe særlig fullere går det ikke an å få det, sier daglig leder Andreas Smith-Erichsen i Hemsedal skisenter.