Hopp til innhold

Her kan det regne 70 mm i helgen

Meteorologene har sendt ut flere farevarsler for flere steder i helgen.

Nedbør i Oslo-området

Det kan bli skikkelig vått i ettermiddag.

Foto: Meteorologisk institutt

– Det er mye vær i vente denne helgen og bølger opp mot fire-fem meter langs kysten av Sør-Norge, melder meteorologene på Twitter.

NVE har via nettstedet Varsom.no sendt ut oransje farevarsel om flom på deler av Sør- og Østlandet, og gult farevarsel om jordskred på deler av Østlandet.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for mye regn på søndag for Agder, Telemark, Buskerud, Vestfold, Oslo, Akershus og Oppland.

Nedbørmengdene vil variere, men det ventes lokalt 50–70 mm i løpet av 24 timer, og enkelte steder kan det komme mer.

– Husk vinterdekk

Hos Meteorologisk institutt anbefaler de også at du bruker lørdag til kjøredag og søndag til innedag hvis du skal på fjellet.

Fredag blir litt småruskete, lørdag blir nokså bra, men på søndag ventes det mye regn og noen steder får liten storm fra sør og sørøstlig retning i fjellet.

– Husk vinterdekk, er oppfordringen fra meteorologene.

Redder mann i skjærgården

En mann ble fredag morgen reddet av redningshelikopteret i Stavern etter et båtforlis.

Foto: Redningsselskapet

– Ville ikke gått ut i småbåt

Fredag startet hummersesongen og Redningsselskapet sier de ikke helt anbefaler å dra ut i båt når det står på som verst.

– Været er på vei opp. Folk må gjøre en vurdering selv, men vi ser helst at folk er litt forsiktige, sier Øyvind Giske Sundquist, skipsfører på redningsskøyta Ivar Formo, til NRK fredag formiddag.

– Jeg ville ikke gått ut i småbåt nå, forteller han videre.

Fredag morgen reddet de en mann på et skjær utenfor Stavern. Mannen kan ha vært der i hele natt.

Meteorologisk institutt ber hummerfiskere planlegge godt om de tenker seg ut i båt i helgen.

«Langs kysten tenker noen på å ta opp båten for høsten, mens andre vil ut for å fiske hummer Er du en av de, planlegg godt! Det er mye vær i vente denne helgen, og bølger opp mot 4–5 m langs kysten av Sør-Norge», skriver Meteorologisk institutt på Twitter.