Her går broren til gullvinneren bananas

Lillebroren måtte følge gulløpet fra mobilen på treningsleir fra Spania, og pulsen har neppe vært høyere under treningsoppholdet.

Håkon Lorentzen

BANANAS: Det var Sandefjord-spiller Emil Pàllson som filmet sin lagkamerat og Håvard Lorentzens bror, Håkon, da 25-åringen tok gull.

– Det her var helt uvirkelig og noe av det morsomste, råeste og sykeste jeg har vært med på noensinne, sier eliteseriespiller, Håkon Lorentzen.

Lillebror Håkon spiller for eliteserielaget Sandefjord fotball og befinner seg på La Manga i Spania på treningsleir. Det å se storebror bli historisk fra en liten mobilskjerm gjorde det ikke noe mindre spennende for 20-åringen.

– Jeg prøvde å få sett løpet fra en data, men det tryggeste var 4G på mobilen. Dette var noe jeg ikke kunne gå glipp av, sier Håkon til NRK.

Håkon Lorentzen

FORNØYD: Håkon kunne ikke blitt mer stolt av broren som gikk inn til OL-gull og olympisk rekord i formiddag.

Foto: Privat

Mista aldri trua

Lillebroren visste hva broren var god for, og etter en pangåpning skjønte 20-åringen hva som var mulig.

– Jeg visste han hadde store muligheter til å ta medalje. Jeg sa til de andre på laget at det skulle godt gjøres å slå koreanske Min-Huy Cha som tangerte den olympiske rekorden, men etter den knallsterke åpningen til Håvard skjønte jeg at dette kunne gå veien, sier lillebroren.

Rørt til tårer

Gullvinneren ble rørt etter å ha sett brorens reaksjon under løpet. Familien har stått sentralt for skøyteløperen i alle år.

– Håkon blir helt bajas da jeg går løp. Familien min har støttet meg i alle år og hjulpet meg mye, sier en rørt Lorentzen til NRK.

Herda av vestlandsværet

Etter et knalløp av Håvard Lorentzen var det ingen som kunne måle seg opp mot nordmannen. Lillebroren mener Håvard kan takke vestlandsværet.

– Jeg var selvfølgelig veldig overveldet over løpet til Håvard, men jeg kjente det skulle godt gjøres å slå han. Dette vestlandsværet har herdet han, ingen kan slå Håvard når han er på sitt beste som han var i dag.