Her får du badetemperaturen rett på mobilen

SKIEN/SILJAN: Ny teknologi skal sørge for at du kan få vite badetemperaturen uten å selv hoppe i vannet. Alt du trenger er en smarttelefon.

Badetemperatur på mobil

NY TEKNOLOGI: En kan bruke mobilen til mye. Nå kan du også få badetemperaturen der du er, rett på mobilen.

Foto: Øystein Økter / NRK

Hvordan skal du vite hvor varmt det er i vannet? Ofte må du selv stikke tærne nedi for å kjenne om temperaturen holder til et bad. På Heivannet mellom Skien og Siljan er det satt opp sensorer som måler temperaturen i vannet. Med telefonen kan du med et enkelt tastetrykk vite om temperaturen holder mål.

Familien Romsdalen har tatt turen til Heivannet. De har aldri før prøvd denne nye temperaturmåleren, men er positive til teknologien.

– Dette var jo veldig lurt, sier mor i huset Hilde Romsdalen som på telefonen kan se at vannet holder 22, 7 grader.

Familien Romsdalen

Familien Romsdalen synes den nye teknologien var nyttig.

Foto: Øystein Økter / NRK

Sensorene er plassert ut av Skien kommune, og de er satt ut på tre forskjellige badesteder i Skien. Teknologien skal gi badegjestene nødvendig informasjon for en ideell dag på stranda.

Mer enn bare badetemperatur

Denne nye og teknologiske måten gir deg ikke bare badetemperaturen. Også hvor sterke UV-strålene i området er, og hvor varmt det er på land er informasjon du kan få rett inn på telefonen. Alt du trenger å gjøre er å skanne en QR-kode på badestedet du befinner deg på.

– Det er veldig lett å bruke. Vi har en plakat på land, så er det bare å ta frem mobilen å skanne koden, forteller Kai Espen Wroldsen som er leder i koordineringsteam for IT og digitalisering i Skien kommune.

Kai Espen Wroldsen

Kai Espen Wroldsen viser stolt frem den nye måten å sjekke badetemperaturen på.

Foto: Øystein Økter / NRK

Skal videreutvikles

Denne teknologien skal videreutvikles og etter hvert kan du få enda mer informasjon om badestedet du befinner deg på, rett på mobilen.

– Her er det mange muligheter. Vi kan måle luftfuktigheten, og i fremtiden kan vi bruke samme teknologi for å vise publikum hvor mange ledige parkeringsplasser det er, sier Wroldsen.

Teknologien er ikke bare for gøy. Systemet skal også brukes til testing av løsninger i fremtidens smarte byer. Teknologien kan bli en viktig del av fremtiden.