Hopp til innhold

Verona (9) hentet av politiet i dag

Verona (9) og Aurora (1 mnd) og deres foreldre ble hentet av politiet torsdag morgen, og sendes ut av landet i morgen. Familiens to barn er født i Norge.

Damir Delic, Ana Kvakic og datteren Verona

I dag ble familien Delic hentet av politiets utlendingsenhet. – Vi venter på at noen skal banke på døren, fortalte far Damir Delic til NRK.no i februar 2010. I dag var altså ventetiden over.

Foto: NRK

Nabo, Mary Gustavsen forteller at familien fra Bosnia ble hentet av politiets utlendingsenhet rundt klokken 7.30, torsdag.

– Da jeg stod opp i dag, så jeg at det var noen menn der som gikk ut og inn. Jeg forstod at det var noe. De gikk ut og inn flere ganger, og det så ut som at de hadde pakket.

Hentet barnevognen

Gustavsen selv, fikk også besøk av politiet.

– Jeg har hatt barnevognen deres stående nede hos meg fordi de har hatt liten plass, og plutselig kommer hun for å hente den, med politiet etter seg, forteller Gustavsen.

Gustavsen blir opprørt over at familien Delic nå sendes ut av landet.

– Sånne ordentlige, gjestfrie og snille mennesker. Jeg synes det er helt forferdelig. De bare gråt, stakkars. Andre mennesker som gjør mye galt får være her. Dette er helt grusomt. De bør tenke på datteren Verona som har bodd her i alle år, og er født her, sier Gustavsen.

Kjempet i mange år

I mange år har asylsøker Damir Delic kjempet for at han og familien skal bli boende i Tinn i Telemark. De har bodd på Rjukan siden 2003.

– Vi venter på at noen skal banke på døren, fortalte far Damir Delic til NRK.no i februar 2010.

I dag var altså ventetiden over.

– Det er hjerterått

Finn-Arild Bystrøm

Lederen av Tinn Arbeiderparti, Finn-Arild Bystrøm.

Foto: NRK

Lederen av Tinn Arbeiderparti, Finn-Arild Bystrøm, er opprørt etter at politiet hentet familien Delic.

– Dette er jo frykten. Dette er det vi har kjempet i mot. Dette er det vi har prøvd å få en politisk forståelse for er både hjerterått og inhumant, sier Bystrøm.

Bystrøm sier han forstår at det må være klare retningslinjer i asylpolitikken, men han forstår ikke hvorfor denne politikken skal ramme barna.

– Mennesker som har bodd i landet vårt i 11 år, barn som har vokst opp, gått på barneskole og er inkludert i samfunnet. Så kommer staten og sender de ut av landet igjen. Det er hjerterått, sier Bystrøm.