Hopp til innhold

Henriette (28) gjør suksess med babyeffekter

PORSGRUNN (NRK): Henriette Bråthen jobber som lærer på dagtid, men på kveldstid finner hun frem symaskinen og lager babyartikler på bestilling fra både inn- og utland. – Det har tatt litt av, sier hun.

Henriette Bråthen

TRAVEL: Henriette Bråthen bruker all sin fritid på å sy- og selge babyartikler. Nå har hobbyen blitt til en liten bedrift.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

28-åringen fra Skien opplever stor suksess med å lage babyartikler som babyrede og smokkesnorer. Det hele startet da hun selv ventet sitt første barn for tre år siden.

– Jeg hadde sett på Internett at det gikk an å lage slike ting selv. Jeg lagde et babyrede til sønnen min, la det ut på sosiale medier, og plutselig spredte det seg. Det var flere og flere som ville ha, sier Bråthen.

Henriette Bråthens smokkesnor

Bråthen lager også smokkesnorer med navn.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Henriettes Bråthens babynest

Babyredene blir laget i alle farger og mønstre.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Bestillingene kommer fra hele landet, inkludert Tyskland, England og Sverige. I tillegg leverer hun varer til tre butikker i Telemark.

Reiste til Kina for å få hjelp

Symaskinen går på høygir hjemme, men Bråthen har også fått god hjelp av familie og venner.

– I fjor sommer ble det rett og slett for mye, og jeg skjønte at jeg ikke klarte å sy alle selv. Med de rette kontaktene, og en pappa som er kjempesnill og like ivrig som meg, får vi nå hjelp til produksjonen.

Produksjonen har blitt så stor at deler av den er flyttet til Kina, men Bråthen syr fremdeles mye hjemmefra med egen symaskin.

– Den fikk jeg av bestemor på 25-årsdagen, og hun trodde vel egentlig at den aldri ville blitt brukt, men den har sydd mange mil.

Tjener penger

I disse babyshower-tider er folk villige til å betale flere hundrelapper for de spesiallagde produktene, forteller Bråthen.

– Det går absolutt i pluss, sier hun.

Bråthen tror ikke hun kommer til å gi opp læreryrket, men vurderer å gå ned i stillingsprosent.

– Tida strekker ikke til. Dette har blitt større enn jeg trodde, og det er kjempegøy at det jeg lager får så stor oppmerksomhet.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark