Hopp til innhold

Helikopter mot sjokkbrekk

Flere politihelikopter hang over Porsgrunn sentrum i ettermiddag. Målet var å hindre ett sjokkbrekk.

Politihelikopter Porsgrunn

OVERVÅKER PORSGRUNN: Politiet satte inn et politihelikopter for å overvåke Porsgrunn.

Foto: Petter Melsom / NRK

– Ja, vi har hatt et titalls mannskaper ute i hele dag, samt to, kanskje tre politihelikopter over Porsgrunn sentrum, bekrefter operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet.

Aksjonen ble satt i gang etter at politiet fikk melding om to menn som rekognoserte utenfor en gullsmedbutikk i Porsgrunn i går.

– Da vi så gjennom overvåkingsbildene hadde disse to personene likhetstrekk med ranere som hadde gjort tilsvarende ran i Sverige og Oslo det siste året, forteller Aaltvedt.

Vidar Aaltvedt

Operasjonsleder Vidar Aaltvedt mener det kan ha hatt en preventiv virkning at politiet var så massivt til stede i Porsgrunn i dag

Foto: Anders Jølstad

Les også:

Ville forhindre ran

På et møte i dag bestemte politiet seg for å sette inn mannskaper for om mulig å hindre et nytt ran. Aaltvedt vil ikke ta æren for at politiet hindret det, men sier at et ran er alvorlig for dem som blir involvert.

Væpnet gullsmedran

Ranere går ofte brutalt til verks under et ran.

– Vi får aldri svar på om vi har forhindret et ran. Men det er klart at det er en lettelse at det ikke har skjedd. For dem som blir ranet er det en brutal opplevelse.

Butikkene er nå stengt for dagen og politiet har trappet ned aksjonen, men en del politifolk holdes fremdeles i beredskap.

Glad politiet følger opp

Saastad ur og Optikk var en av forretningene som ble holdt under oppsikt av politiet. Den har blitt ranet flere ganger tidligere. Espen Saastad jr. er glad de unngikk ran i dag.

– Ranere skyr ingen midler lenger og en vet ikke hva man kan bli utsatt for. Før brukte de kanskje en kniv, slik er det ikke lenger.

Politi og Saastad Porsgrunn

Politiet overvåket sentrum av Porsgrunn. Her holder de vakt utenfor Saastad ur- optikkforretning.

Foto: Petter Melsom / NRK

De ansatte har etter hvert blitt vant til å leve med risikoen for å bli ranet. Politioppbudet i gatene rundt forretningen skremte dem derfor ikke, snarere tvert imot.

– Vi er glad for at politiet følger opp tips og gjør jobben sin, nemlig å hindre ran, sier Saastad.