Har tro på Skoppum vest-alternativet

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener man må legge jernbanetraseen der man kan se for seg vekst.

Trygve Slagsvold Vedum

I VESTFOLD:–Senterpartiet har prioritert dette, derfor er det viktig å følge opp så tett som mulig, sier Trygve Slagsvold Vedum.

Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum ble orientert om senterpartiets syn på trasevalget for jernbanestrekningen Nykirke–Barkåker under et møte på Gjennestad i Stokke i dag.

– Det er viktig for meg å få oversikt. For det første er det snakk om enorme investeringer og vi snakker om et 100-årsperspektiv. Det må vi huske når slike nasjonale valg tas, derfor er det også viktig å sette seg godt inn i det, sier han.

– Senterpartiet har prioritert dette, derfor er det viktig å følge opp så tett som mulig. Det er et kjempestort nasjonalt løft og vil binde Østlandet sammen på en helt ny måte. Derfor er det lurt å legge traseen der vi kan se for oss vekst og utvikling, sier han.

Han mener Skoppum vest virker som et godt alternativ.

– Både lokallag og fylkeslag har gitt uttrykk for at de synes det er det beste alternativet, men jeg vil bruke tid på å sette meg inn i det. Men jeg synes Skoppum vest virker som et godt alternativ.

Debatten om hvor Vestfoldbanen skal stoppe i Horten kommune har rast i mange år. Vedum mener det er et godt tegn.

– Det viser at det er vekst og et ønske om utvikling og så er det alltid en hard kamp om samferdselsmidlene. Det å binde Norge er en generasjonsutfordring, sier han.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Har du mista håpet om å nokonsinne ha nok i eigenkapital? Då kan det vera det finnes andre løysingar.

Må du ha eigenkapital for å få bustadlån?