Hopp til innhold

Takstmenn anmeldt for bedrageri

– De setter latterlig lave priser og bruker uforsvarlige metoder, mener huseier Anette Bull, som i tillegg krever fire millioner kroner for å utbedre muggproblemer i huset sitt.

råte

HAR MUGGSKADER: Bak tapeten er det tydelige muggskader på huset i Tjølling.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

NRK har tidligere omtalt Anette Bull og hennes familie som fikk boligdrømmen knust av muggskader.

Saken har nylig vært oppe til behandling i Larvik tingrett hvor det kom frem nye opplysninger i saken. På bakgrunn av dette anmelder nå Anette Bull to takstmenn og en advokat i eierskifteforsikringsselskapet Protector.

– Jeg er helt sjokkert

Huseier Anette Bull reagerer sterkt på løsningene som takstmennene har presentert for at huset hennes skal bli kvitt muggskader.

Anette Bull

BRUKER GASSMASKE: Når Anette Bull går ned i kjelleretasjen for å lufte bruker hun gassmaske på grunn av den dårlige luften.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

– Jeg er helt sjokkert, jeg hadde aldri trodd at det skulle bli sånn som dette før jeg havnet i en slik sak selv. Dette er en stor belastning for oss, sier Bull.

Hun mener at løsningene som takstmennene fra Protector har presentert for dem er for lettvinte for å kunne løse muggproblemene.

– Vi kunne ha testet ut løsningene de kommer med i ett år, men dersom de ikke skulle virke så kan vi ikke ta opp saken til en ny runde i retten, forklarer Bull.

Uprofesjonelt

Hun hevder at takstmennene fra Protector har opptrådt lite profesjonelt i saken. Blant annet skal den ene takstmannen ha «rakket ned på» en av de uavhengige takstmennene som Bull har hentet inn.

– Det skal de ikke gjøre, de skal være objektive i en takstrapport, sier Bull.

Tommy Ravndal, advokat i Protector forsikring, er uenig med Bull.

– Vi har forståelse for at kjøper har havnet i en vanskelig situasjon og den frustrasjonen dette måtte medføre, men påstandene og anmeldelsen oppfatter vi som grunnløse. Denne saken knytter seg til byggfaglige uenigheter, sier han.

Har kompetansen

Ravndal kjenner ikke til at en takstmann skal ha «rakket ned på» de uavhengige takstmennene.

– Det forventes at alle fagkyndige uansett hvem som har engasjert de opptrer korrekt faglig og viser normal respekt, sier han.

Ifølge Ravndal er takstmennene som benyttes av protector medlemmer av en takstorganisasjon og at de innehar den kompetansen som kreves.

– Vi bruker og engasjerer den kompetansen som er påkrevd i hver enkelt sak. Det kan innebære at vi i stedet for takstmenn, også benytter byggmestere, elektroingeniører eller geoteknikere, sier han.