Håper på små kameler

Miljøpartiet De Grønne får to representanter i bystyret i Tønsberg. Partiets førstekandidat Lene Lauritzen Kjølner er klar for å finne partnere.

Lene Lauritsen Kjølner

Partiets førstekandidat, Lene Lauritzen Kjølner, vil gjøre Tønsberg grønnere.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Valglogo

Det ble tidlig klart at Miljøpartiet De Grønne (MDG) kom til å kapre plasser i flere av kommunestyrene i Vestfold. I tillegg har partiet fått to plasser i fylkestinget.

– Det har vært fantastisk å sitte her og se resultatene komme inn. Det var litt utrolig rett og slett, sier Lene Lauritzen Kjølner fra Tønsberg.

Lang ønskeliste

Hun er partiets førstekandidat i Norges eldste by, og gleder seg til å gjøre byen grønnere.

– Vi vil ha flere parker i byen, vi vil ha grønne tak. Vi vil fortette Tønsberg, uten at det går ut over trehusbebyggelsen og det estetiske i Tønsberg. Vi vil gjøre noe med køene i byen, og ha mer kollektiv trafikk. Vi vil støtte kulturen og ha søndagsåpne bibliotek, sier hun.

Lista er lang over hva det lille partiet ønsker å gjøre med makten de nå har fått av velgerne. Partiet vil også gå for en parallell kanalbro, i stedet for bro fra Kaldnes til Korten. Og eiendomsskatt er uaktuelt.

Åpne for samarbeid

Lauritzen Kjølner sier partiet er åpne for å samarbeide med alle.

– Vi går til de som kan tilby oss mest mulig grønn politikk. Vi har bestemt oss for det, eller vi kan velge å stå blokkuavhengige, men det kommer an på hva de andre partiene tilbyr oss.

Hun regner med at hun og partifellene som nå skal inn i by- og kommunestyrer i Vestfold må regne med å svelge noen kameler på veien.

– Men jeg håper det er små kameler, ler hun, før hun avslutter en lang valgnatt.

MDG fikk 5,4 prosent av stemmene i Tønsberg.