Håper på flere svar

Bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra håper på å få flere svar på hva som skjedde i forbindelse med drapet på misjonær Jan Kristensen i Kenya. Denne uken deltar hun under høringene om drapet.

Vibeke Hein Bæra

Bistandsadvokat Vibeke Hæin Bæra håper på flere svar omkring drapet på Jan Kristensen når hun er i Kenya.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

– Jeg har et brennende ønske om at vi skal få noen flere svar på hvorfor Jan Kristensen ble drept, og hvem som er de ansvarlige for drapet, sier Hein Bæra.

Samtidig så vet Vibeke Hæin Bæra at ting tar tid.

– Det å smøre seg med tålmodighet i slike prosesser er utfordrende, sier Hein Bæra.

Les også:

Saken ble tatt på alvor

Det var 12. september i 2013 at misjonær Jan Kristensen ble drept i sitt eget hjem i Kenya. Tre menn, som har blitt utpekt som gjerningsmennene, ble drept. En av dem var niesen til Kristiansens kone.

Advokat Hein Bæra var til stede under de forrige høringene i Kenya, som startet i september.

– Disse høringene gjorde sterke inntrykk. Det var mange opplevelser og inntrykk i forhold til hvordan rettssikkerheten ivaretas, sier Hein Bæra.

Vibeke Hein Bæra

Vibeke Hæin Bæra.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Hun hadde allikevel en opplevelse av at saken ble tatt på alvor.

– Statsadvokaten og politiet har jo gjenåpnet etterforskningen i saken og det kom frem mye under de vitneforklaringene som ble avgitt og det ble iverksatt en del nye tekniske undersøkelser, sier Hein Bæra.

Stor belastning for familien

Når bistandsadvokaten nå kommer ned til Kenya, vil hun få resultatet av disse undersøkelsene.

– Da vil vi fortsette høringene med den nye informasjonen vi har. Det var sist gang en lang liste over vitner som skulle avhøres, vi kom bare halvveis den gangen, og skal nå fortsette disse to dagene, sier Hein Bæra.

Hein Bæra sier det er en stor belastning for familien at det er så mange ubesvarte spørsmål. I tillegg så mener hun at det er en merbelastning at det har skjedd så langt borte.

– Det uforståelige er jo at Jan Kristensen, som gjorde så enormt mye godt, for de aller aller fattigste barna i Kenya, at han skulle bli tatt av dage på den måten, det er uforklarlig for de pårørende, sier Hein Bæra.