Hamre trente ulovlig med finlandshette

Atle Hamre er utestengt fra norsk travsport på livstid, men han trimmet nylig hester på Jarlsberg Travbane iført finlandshette. Det skriver fagbladet Trav- og Galopp-Nytt.

Atle Hamre

Den norske travkusken Atle Hamre har mistet retten til å oppholde seg på alle norske travbaner. Fagbladet Trav- og Galopp-Nytt skriver nå at Hamre er sett mens han har trimmet hester iført finlandshette på Jarlsberg Travbane.

Foto: PICASA 2.6 / NRK

Hamre er en viktig høyre hånd i lillebror Frodes meget suksessrike stall. Men han bidrar stort sett på gården utenfor Larvik.

Nå melder TGN at han nylig tok seg inn på ulovlig område og kjørte treningsøkter på Jarlsberg travbane, som er DNT-registrert.

Det har han ikke lov til etter en rekke runder i rettsapparatet.

Dreier seg om privatkjøring

– Det høres ut som om han har ranet en bank. At han har hatt på seg finlandshette har med årstiden å gjøre, sier Frode Hamre til NRK.no.

Han forteller at broren har kjørt et par privathester noen ganger i høst.

– Dette har vært prøvekjøring. Framover skal ikke Atle kjøre hester fra min stall på banen.

Atle Hamre er fradømt retten til å oppholde seg på alle norske travbaner.

– Dette er en sak vi skal behandle med tanke på å få slutt på denne praksisen, sier travselskapets generalsekretær Rune Gustavsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Atle Hamre

I 2008 ble Atle Hamre dømt til fire års fengsel for utpressing av investoren Trond Wilhelmsen. Hamre er fra Bergen, men har bodd i Sandefjord i mange år.

Foto: PICASA 2.6 / NRK

Vil være i fred

Frode Hamre synes det er tragisk hvis broren ikke skal få lov til å kjøre en eneste hest resten av livet.

Atle er jaget som en rotte. Han har holdt på med hester siden han var 16 år, i dag er han 54. Andre er også dømt for forskjellige ting, men de får starte løp. Derfor er dette urettferdig, sier Frode.

Han gjentar at Atle naturligvis kommer til å følge utestengelsen fra Det norske travselskap, som omfatter alle travselskapets baner og løp.

Kan vi få snakke med Atle?

Han vil være i fred, sier Frode.