• Nyheter
  • Sport
  • Kultur
  • Humor
  • Distrikt

Nyheter

  • Nyhetssenter
  • Norge
  • Urix
  • Kultur
  • Livsstil
  • Viten
  • Dokumentar
  • Ytring
  • NRK Sápmi
  • NRK Kvensk

Sport

  • Sportsnyheter
  • Resultater
  • Sendeplan
  • Videoklipp

Distrikt

  • Agder
  • Innlandet
  • Møre og Romsdal
  • Nordland
  • Oslo og Viken
  • Rogaland
  • Troms og Finnmark
  • Trøndelag
  • Vestfold og Telemark
  • Vestland

Temasider

  • NRK Humor
  • NRK Mat
  • NRK Skole
  • NRKbeta

Info

  • Hjelp
  • Informasjon
Logg inn

  Vestfold og Telemark

  • TV
  • Radio Vestfold
  • Radio Telemark
  • Tips 03030

Grønn suppe med håp om god helse

Denne suppa kan spises varm om vinteren eller kald med isbiter om sommeren

Publisert 03.02.2005, kl. 15.57
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost
Publisert 03.02.2005, kl. 15.57

Artikkelen er flere år gammel.

Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

Av:
Helena Rønning

Gunnhild Wik Mikkelsen er ernæringsfysiolog og forteller at jo grønnere maten er, desto større er håpet om å finne bedre helse i den.

Erter og avokado som suppa er laget på inneholder et stoff som heter beta-sitosterol. Det er et stoff som er i slekt med kolesterol.

Når beta-sitosterol kommer i tarmen vil kroppen heller ha det enn kolesterol.

Det betyr at det er kolesterol senkende. I blodet senker beta-sitosterol farten kreftceller formerer seg i.

Stoffet kan til og med få kreftceller til å finnet ut at de må tilintetgjøre seg selv.

Dette høres ikke ut som en spesielt godt suppe, men jeg kan love deg at den gir grønne erter en ny dimensjon.

GRØNN SUPPE

250 gram frosne grønne erter kokes i 4 minutter. Bruk buljong, kraft eller vann(ikke fiskebuljong).

Den siste kokeminuttet har du i bladene fra fire-fem stilker frisk peppermynte.

Ha alt i en foodprocessor sammen med

½ avokado.

Kjør det til det er en jevn masse. Du kan servere den med en klatt rømme og gjerne litt pepperrot eller wasabi på toppen. Om sommeren kan den spises kald med isbiter. Gøy!

Publisert 03.02.2005, kl. 15.57
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

Helenas Radiokjøkken

Grønnsaksform

Grønnsaker mot vårslapphet

Kremet fiskesuppe med kraft

Mer om: Helenas Radiokjøkken

NRK anbefaler

Blei redda av avføring frå superdonor

18-åringer festet for 100.000 kroner – kunne ikke betale for seg

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Armbåndet i Drangedal

Jørn fant mystisk armbånd på loftet – jakten på eieren avslørte en dramatisk historie

Fiskebåt utenfor Andøya

Mattilsynet vil at du skal få vite hvilket hav fisken kommer fra – foreslår nye regler

Ikke syk nok til å få migrenemedisin.

Reagerer på strenge medisinkrav: Velger bort å få barn på grunn av smerteanfall

NRK Vestfold og Telemark

  • Telefon Porsgrunn:  35 56 02 00
  • Telefon Tønsberg:  33 30 02 00
  • E-post:  telemark@nrk.no
  • E-post:  vestfold@nrk.no
  • Distriktsredaktør:  Stig Bolme
Norsk Presseforbund, logo.

Vi arbeider etter
Vær Varsom-plakatens regler
for god presseskikk.

Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot mediene i presseetiske spørsmål.


Nyhetstips 03030 Nyhetsbrev

Kontakt

  • Om NRK
  • Kontakt NRK
  • Lisens
  • Publikum i NRK
  • Delta i NRK-programmer
  • Jobb i NRK
  • Presse

Hjelp

  • Brukerstøtte
  • Tilgjengelighet
  • Personvern
  • Informasjonskapsler (cookies)

Tjenester

  • Yr
  • NRK Skole

Produksjon

  • Eksterne produksjoner
  • Produksjonsfolka
  • Retningslinjer og design

Salg

  • Spons og salg
  • NRK Butikken
Til toppen
NRK Opphavsrett NRK © 2021 Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen Nettsjef: Hildegunn Soldal