Gunnhild Wik Mikkelsen er ernæringsfysiolog og forteller at jo grønnere maten er, desto større er håpet om å finne bedre helse i den.
Erter og avokado som suppa er laget på inneholder et stoff som heter beta-sitosterol. Det er et stoff som er i slekt med kolesterol.
Når beta-sitosterol kommer i tarmen vil kroppen heller ha det enn kolesterol.
Det betyr at det er kolesterol senkende. I blodet senker beta-sitosterol farten kreftceller formerer seg i.
Stoffet kan til og med få kreftceller til å finnet ut at de må tilintetgjøre seg selv.
Dette høres ikke ut som en spesielt godt suppe, men jeg kan love deg at den gir grønne erter en ny dimensjon.
GRØNN SUPPE
250 gram frosne grønne erter kokes i 4 minutter. Bruk buljong, kraft eller vann(ikke fiskebuljong).
Den siste kokeminuttet har du i bladene fra fire-fem stilker frisk peppermynte.
Ha alt i en foodprocessor sammen med
½ avokado.
Kjør det til det er en jevn masse. Du kan servere den med en klatt rømme og gjerne litt pepperrot eller wasabi på toppen. Om sommeren kan den spises kald med isbiter. Gøy!