Hopp til innhold

– Situasjonen har vel aldri vært så alvorlig

Gro Hammerseng-Edin er forberedt på at enkelte har fått nok og er lei. Larvik Håndballklubb ber nok en gang om penger for å overleve.

Gro Hammerseng-Edin og Emilie Christensen

TRISTE: Gro Hammerseng-Edin og Emilie Christensen forteller at situasjonen er vanskelig.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Mandag ble LHKs spillere informert om at klubben ikke har råd til å betale lønnen de har krav på. Håndballeventyret er trolig over dersom ikke LHK skaffer tre millioner kroner innen 9. mai.

– Det var en del sjokkerte ansikter da vi ble informert, sier Emilie Christensen, som ble hentet inn foran årets sesong.

Hun er en del av det nye laget som har kjempet seg til sølv i serien selv om LHK mistet 10 rutinerte spillere foran sesongen.

– Vi har i hvert fall lyst til å fullføre denne sesongen og stille opp i en eventuell finale hvis vi skulle komme til sluttspillet. Det hadde vært utrolig trist for Larviks historie dersom dette skal være avslutningen.

– Veldig alvorlig

I løpet av de siste årene har LHK flere ganger vært nær konkurs, men i siste liten har de blitt reddet av sponsorer og støttespillere.

Tidligere håndballstjerne Gro Hammerseng-Edin har vært med på redningsaksjonene, og er nå styremedlem i Larvik Håndballklubb.

– Det har vel aldri vært så alvorlig som nå. Det er en trist situasjon å havne i, sier Hammerseng-Edin.

Hun har likevel tro på at klubben skal klare å samle inn tre millioner kroner på to uker, blant annet ved å selge «Larvikpakker» til 10.000 kroner som gir fast tilskuerplass og andre goder.

– Hva tror du folk tenker nå?

– Jeg er veldig forberedt på at det er mennesker som har fått nok og er lei. At de spør seg hvorfor de igjen skal bidra, sier Hammerseng-Edin.

Hun mener imidlertid det er en vesentlig forskjell denne gangen. En del av årsaken til den økonomiske krisen er at sponsorbidrag ble betalt på forskudd for å løse forrige krise i 2015. Dermed har de senere innbetalingene vært lavere.

– Vi har drevet fornuftig de siste to-tre årene, og har gjort store endringer. Det går den riktige veien, men litt for sakte i forhold til kravene vi står overfor.

Geir Oustorp

HAR TROEN: Geir Oustorp skal etter planen ta over som hovedtrener til sommeren.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

– Får svi for gammel moro

Geir Oustorp skal etter planen ta over som hovedtrener for LHK til sommeren.

– Jeg synes dette er utfordrende, men det er gammel moro som vi nå får svi for, sier Oustorp.

Han er optimistisk, og sier han ikke er bekymret ennå.

– Vi skal bruke de neste 14 dagene godt, og gjøre det vi kan for å skaffe penger. Vi har likviditetsproblemer for april og mai, men fra juni har vi nye sponsoravtaler. Da har vi kontroll igjen.

På grunn av den økonomiske krisen har styret i LHK kalt inn til et ekstraordinært årsmøte som skal ta stilling til videre drift.