– Utrolig å se hvor glad han ble

Kreftsyke Theodor og familien hans er overveldet over all responsen de har fått de siste dagene. I går fikk sjuåringen hundrevis av nye russekort fra russen i Grenland. – Dette har blitt mye større enn vi kunne forestille oss, sier moren.

Russen møtte Theodor (7)

Oda Melfald Kristiansen og Malin Holte Apalnes kunne i går overrekke 550 russekort fra grenlandsrussen til kreftsyke Theodor (7).

Foto: Privat

Sju år gamle Theodor Åslie fra Gressvik i Fredrikstad har en sjelden kreftsykdom. Snart skal han i gang med sin andre kreftbehandling, noe som innebærer at han må være i isolat i flere uker.

25. april skrev moren følgende på Facebook:

«Da jeg forklarte han at vi ikke kunne ferie 17. mai utenfor isolatet, var hans største bekymring at han ikke skal få russekort av alle ting. Derfor ber jeg dere der ute så inderlig om å hjelpe oss med noe så enkelt som å samle inn nettopp russekort til Theodor, som jeg kan overrekke han på 17. mai!? Dette er en enkel glede som kommer til å bety mye for han i en ellers tung hverdag.»

Theodor Åslie

Theodor er i isolat på 17. mai, men har fått tusenvis av russekort fra hele landet.

Foto: Privat

Facebook-statusen er i skrivende stund delt nesten 13.300 ganger, og responsen og oppmerksomheten har vært enorm. Tirsdag kveld fikk Theodor overrakt enda flere russekort, denne gangen fra grenlandsrussen.

– Theodor er helt i ekstase. Han er kjempestolt og synes det er moro at så mange vil gjøre noe for hans skyld. Han forstår nok ikke helt omfanget av dette, for responsen er helt overveldende, sier Tonje Heiberg-Storvik Åslie til NRK.

Sterkt møte

I flere dager har russepresident Malin Holte Apalnes og knutesjef Oda Melfald Kristiansen ved Skien videregående skole drevet aktiv lobbyvirksomhet for å samle inn flest mulig russekort.

Tirsdag kveld gikk turen fra Skien til Fredrikstad, ens ærend for å overlevere «fangsten».

– Vi hadde et veldig sterkt møte med Theodor. Det var utrolig fint å se hvor glad han ble, sier Malin Holte Apalnes.

554 russekort fra Skien, Porsgrunn, Bamble og Croftholmen skoler ble overlevert Theodor i en hvit, flettet kurv.

– Smilte fra øre til øre

Oda Melfald Kristiansen forteller at sjuåringen først var litt sjenert.

– Etter hvert ble han varm i trøya og viste frem alle russekortene han hadde fått. Han var veldig takknemlig for kortene vi kom med, og smilte fra øre til øre, sier Kristiansen til NRK.

Russejentene sier de er spesielt takknemlige for at de fikk lov til å komme hjem til den hardt prøvede familien.

– Det var en fantastisk opplevelse for oss. Vi er veldig glade og takknemlige for at Theodor og familien tok imot oss med åpne armer.

Grenlandsrussen møtte Theodor (7)

Russejentene fra Skien videregående skole er langt fra like spreke som Theodor.

Foto: Privat

Moren: – Ekstremt rørende
Tonje Heiberg-Storvik Åslie og sønnen Theodor

Tonje Heiberg-Storvik Åslie og sønnen Theodor, som nå kjemper sitt livs kamp mot kreften.

Foto: Privat

Moren til Theodor, Tonje Heiberg-Storvik Åslie, forteller at de dessverre har måtte takket nei til mer enn 50 henvendelser fra russ som ønsker å komme hjem til familien.

– Jentene som var her i går tok tidlig kontakt med oss, og kjørte tre timer for å levere russekortene de hadde samlet inn. De er virkelig flotte forbilder.

Mamma Åslie sier at responsen de siste dagene har vært helt overveldende.

– Det er vanskelig å få alt til å synke inn, og ekstremt rørende å se hvor mye engasjement som finnes der ute. Vi ønsker å være ærlige om Theodors sykdom fordi det føles som terapi. På denne måten unngår vi også rykter. Dette har uansett blitt mye større enn jeg hadde forestilt meg, sier moren.

Får eget 17. mai-tog

I kveld mobiliseres det også stort i hjemtraktene til den unge gutten. Fredriksstad Blad skriver at mange skal møtes for å arrangere 17. mai-tog for Theodor.

– Vi gleder oss veldig til i kveld, og forstår ikke hvor stort dette kommer til å bli, sier Tonje Heiberg-Storvik Åslie.

Til og med ordføreren i Fredrikstad skal være til stede i kveld.

– Det er et veldig godt initiativ. I tillegg er det fantastisk å se at så mange er villige til å gjøre så mye for medmennesker, og da er det en selvfølge at jeg som ordfører også møter opp og holder en 17. mai-tale, sier Jon-Ivar Nygård til Fredriksstad Blad.